Baklan İlçe kongresi yoğun bir katılım ile yapıldı. Belediye Toplantı Salonu’nda gerçekleşen kongreye AK Parti İl Başkanı Avni Örki, AK Parti Denizli Milletvekilleri Bilal Uçar, Nurcan Dalbudak, Mehmet Yüksel, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, ilçe halkı, partililer ve delegeler katıldı. Divan başkanlığını Halil Pekdemir’in yaptığı kongrede ilçe başkanlığına Kamil Yapsu seçildi. 

OSMANLICA BİR HAZİNEDİR
Kongrede konuşan AK Parti İl Başkanı Avni Örki, kongrenin hayırlı olmasını diledi.  Osmanlıca tartışmalarına değinen Örki, “İmam Hatip Lisesi mezunu olarak tarihi caminin duvarlarında yazan yazıları anlayamadım. Biz Osmanlı’dan geliyoruz. Onların yazı dilini öğrenmenin sakıncası yoktur. Biz bu hazineden yararlanamıyoruz. Gümbür gümbür AK Parti iktidarına sahibiz. ‘Muhafazakar ve demokratız. Ecdadımıza sahip çıkacağız’ diyorsak, bu bir fırsattır. Çatlak sesler çıkmaya başladı. Osmanlıca tartışması içinde hilafet ve Hazreti Muhammed tartışılmaya başlandı. Bizim işimiz polemik değil. Gündemde rastgele kuru kalabalık oluşturmak değil. Ben Osmanlı’nın, Selçuklu’nun torunu olmaktan utanmıyorum. Utandığım tek şey tarihi okuyamamak ve anlamamaktır. AK Parti, insanlara huzur verir. İnsanlara mutluluk verir.  İnsanlara şeref verir” dedi. 

ZOLAN: KİŞİ BAŞINA BİN LİRALIK YATIRIM YAPILDI
Baklan’da kongrenin bayram havasında geçtiğini aktararak sözlerine başlayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Baklan’a hizmet yağacağını ifade etti. Baklan’ın 30 Mart’taki duruşundan dolayı teşekkür eden Başkan Zolan, “Bizlerin başını öne eğdirmediniz. Baklan ve Büyükşehirde hizmetkarları seçtiniz. Bizler de sizlerin başını öne eğdirmemek için gece gündüz çalıştık. Bundan sonra da çalışacağız. Baklan’da bu güne kadar çok büyük işler başardık. Yapılan işler az buz işler değil. 25 kilometre içme suyu hattı döşedik. 5 köye temiz su getirdik. Kanalizasyon çalışmaları yapıldı. Baklan’a 5,5 milyon yatırım yapmışız. Kişi başına bin liralık yatırım yapıldı. 2015’te Baklan’a atık su arıtma tesisi yapacağız.20 kilometre kanalizasyon yapacağız. 20 kilometre daha içme suyu hattı döşeyeceğiz. 2015 ve bu güne kadar yapılan yatırımlara bakıldığında belki de 50 yıldır alınamayan hizmetler alınmış olacak. 2015 seçimleri önemli. Denizli’den daha güçlü çıkmamız gerekiyor”dedi.

YENİ YÖNETİM
Seçimlerin ardından AK Parti Baklan İlçe Başkanlığı’nın yeni yönetim listesi okundu. AK Parti Baklan İlçe Başkanlığı’na Kamil Yapsu seçildi.
AK Parti Baklan İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulu: Kamil Yapsu, Mukadder Beşparmakkaya, Ramazan Salık, Mustafa Demirci, Hüseyin Nazır, Mehmet İnan, Musa Kıran, Yakup Cerit, Mehmet Karcılı, Cüneyt Okumuş, Erol Şahan, Bahanur Gerboğa, Hüsamettin Altıntaş, Öner Çınar.