KAYSERİ (CİHAN)- AK Parti Kayseri İl Başkanı Ömer Dengiz, 14 Ağustos’ta 10 yaşına girecek olan partilerinin bu süre içerisinde ortaya koyduğu uygulamalarla Türkiye’yi aydınlığa çıkarmayı başardığını söyledi. Dengiz, “Ülkemiz, tüm dünyada büyük bir kabul ve saygı görmüştür.” dedi.
AK Parti’nin kuruluşunun 10. yıldönümü nedeniyle bir açıklama yapan Kayseri İl Başkanı Ömer Dengiz, Türkiye’nin 2000’li yılların başında çok büyük bir ekonomik ve siyasi kaosun içerisinde bulunduğunu, Türk halkının geleceğinden endişe ettiğini, siyaset ve devlet kurumlarına olan güvenin ise neredeyse sıfırlandığını ifade etti.
Böyle güç koşullar altında Türk halkının inisiyatifi ele alarak, yeni bir siyasi anlayış geliştirdiğini belirten Dengiz, şunları kaydetti: “Partimiz, iktidarı süresince ortaya koyduğu icraat ve uygulamalarıyla Türkiye’yi karanlıktan aydınlığa çıkarmış ve bu nedenle dünyanın saygı duyduğu bir konuma gelmiştir. Türkiye, 10 yıllık AK Parti döneminde, hem ekonomik hem de siyasi anlamda tarihinde görülmemiş bir noktaya gelmiş bulunmaktadır ve aynı hızla ilerlemesini devam ettirmektedir.”
Dengiz, AK Parti’nin 10 yıl içerisinde 2 yerel, 3 genel ve 2 de referandum olmak üzere 7 seçimi de ezici bir çoğunlukla kazandığını hatırlatarak, “AK Parti’nin seçimlerde elde ettiği başarı her şeyi çok net bir biçimde anlatıyor, başka söze gerek bırakmıyor. İnşallah 2023 yılında hem ülke, hem de parti olarak çok daha iyi bir noktada olacağız. Partimizin, kuruluş ve iktidara yürüyüş sürecinde, Kayseri halkının verdiği büyük desteği de asla göz ardı etmememiz gerekir.” diye konuştu.
CİHAN