AK Parti Merkezefendi Belediyesi Başkan aday adayı Adem Oklu, mahallelerin sorunlarını dinlerken, bir yandan da derttlilerin dermanı oluyor. Sevindiklilerin dertlerini dinleyen Oklu, yine aynı mahallede yaşayan 72 yaşındaki Güllü ninenin derdine derman oldu.

Sevindik Mahallesi'nde ilk olarak bir ilkokul bahçesinde incelemelerde bulunan aday adayı Adem Oklu, okul aile birliği başkanını dinleyerek okulun eksikleri hakkında bilgi aldı. Eksikliklerin derhal giderileceğini söyleyen Oklu, yetkililetle irtibata geçerek okulun eksiklerinin giderilmesini istedi. 

Güllü nine duygu dolu anlar yaşadı

Okul gezisini tamamlayan Merkezefendi Belediyesi Başkan aday adayı Oklu mahallelilerin talebi üzerine 72 yaşındaki Güllü Çetinkaya'nın evine konuk oldu. Burada ekmek yapan kadınlarla bir süre sohbet eden Oklu, daha sonra Güllü ninenin dertlerini dinledi. Bir gözünün görmediğini söyleyen Güllü Çetinkaya, hiç bir sosyal güvencesinin olmadığını Oklu'ya aktardı. Oklu ise , "Hayatım boyunca hep yoksulların sorununun çözümü için mücadele ettim.Bundan sonrada edeceğim.Özellikle seçilmem durumunda sosyal belediyecilik düsturundan yola çıkarak kimsesizlerin kimsesi olmak için gayrey edeceğiz"dedi. Oklu daha sonra devlet yetkilileri ile hayırseverleri arayarak Güllü nineye yardımcı olunmasını istedi. Yetkililer Güllü nine için başta yakacak olmak üzere eksiklerin giderileceğini söylerken, hayırseverler soba ve yardım sözü verdi.