SAMSUN (CİHAN)- AK Parti Samsun milletvekili adayı Aslan Karanfil, Türkiye'de yakalanan istikrarın sürmesi, hizmetlerin devamı için AK Parti iktidarının güçlenerek devam etmesi gerektiğini belirtti.
    Samsun'da 8. sıradan aday gösterilmesine rağmen, hiç umudunu kaybetmediğini ve kapı kapı dolaşarak destek istediğini kaydeden Karanfil, sıralamaya bakmaksızın ilk sıralardaki adaylar kadar şanslı olduğunu dile getirdi. Seçim çalışmaları kapsamında Kadıköy Mahallesi'nde vatandaşları ziyaret eden Karanfil, herkesin hata yapabileceğini, ufak tefek kırgınlıklara takılıp, ülkenin istikrarına gidecek yolda oy verirken çok dikkatli olmaları gerektiğine dikkat çekti.
    Kaymakamlık ve vali yardımcılığı görevinin ardından son 6 yılda Samsun İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevinde bulunduğunu belirten Karanfil, "İnsanın kendi memleketinde hizmet etmesi çok zor. Ama biz işimize bakarak Samsun’da yapılacak tüm yatırımlarda, aklınıza gelecek her türlü devlet yatırımında görev aldık. Rahmetli annem bana, ‘insanlara yapabileceğin bir şey varsa yardımcı ol’ derdi. Bu anlayışla işimizi yaptık, çizgimizi hiçbir zaman bozmadık. Sadece AK Partili değil, her partiden insanların hizmetinde olduk, talepleri makul ve mantıklı ise Samsun’un yararına ise her türlü işe imza attık. Bürokrat için en kolay şey ‘hayır’ demektir. Biz ‘hayır’ demeden, 945 köy, 17 ilçe ve 41 beldenin her noktasında sıkıntılara çözüm üretmeye çalıştık.” dedi.
    Şimdi bürokrat olarak değil, milletvekili adayı olarak vatandaşın karşısına alnı ak olarak çaktığını belirten Karanfil şöyle konuştu: “Temayül yoklamasından ikinci çıktım. Bürokrat olarak temayülden ikinci çıkmak kolay değil. Hizmet adına herkese yardımcı olmaya çalıştık. Şimdi mesele AK Parti’yi sevip sevmeme meselesi değil. AK Parti’nin tekrar iktidara geleceği noktasında kimsenin endişesi yok. Başbakanımız Erdoğan, ‘tek başıma iktidara gelmezsem bırakacağım’ diyor. Bunu söyleyecek Türkiye’de başka babayiğit yok. İnsanın olduğu her yerde kusur olabilir. AK Parti döneminde Türkiye’de gerçekten güzel işler yapıldı. Sağlıkta, eğitimde, her türlü altyapı hizmetlerinde çok güzel hizmetler yapıldı, yapılmaya da devam ediyor. Bugün AK Parti’yi sevmeyen bile sağlıkta hizmetimizi beğeniyor. Yine Türkiye son 8 senede helikopterimizi, insansız hava uçağımızı, tankımızı topumuzu kendimiz yapar duruma geldik. Milliyetçilikse bundan daha önemli Milliyetçilik ne olabilir? Bunlar Türkiye’de yapılan ve devam eden hizmetler. Önümüzdeki dönemde çok daha iyi hizmetlere hep birlikte imza atacağız.”

    "CHP, BDP İLE TEHLİKELİ FLÖRT EDİYOR"
    AK Parti Samsun milletvekili adayı Aslan Karanfil, yeni CHP'nin Baykal döneminde yapılamayan doğu ve güneydoğu da BDP ile çok tehlikeli bir yakınlaşmaya girdiğini, Karadeniz insanının bu durumu çok iyi algılaması gerektiğini savundu.
    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün bir televizyon kanalında BDP yakınlaşması ile ilgili sorulara kaçamak cevaplar verdiğinin altını çizen Karanfil, “Hakkâri’de 150 oyu bulunan CHP’ye bugün nerdeyse önüne kırmızı halı sermedikleri kaldı. Bu ciddi tehlikenin farkına varmak lazım. 'AK Parti gelmesin de kim gelirse gelsin' noktasında bir birliktelikleri var. İnsanlar tek başına iktidara gelemeyeceklerini anlayınca karşıt güçleri yan yana getirmek için beraber olmanın hesabını yapıyor. Bunların iktidar endişeleri yok. Kılıçdaroğlu’nun hesabı; 'Baykal’ın aldığı oyun 2 puan daha üzerinde alırsam 4 yıl daha genel başkanım' hesabı yapıyor. MHP’nin kendi içinde sıkıntılar var, hesaplaşmalar var. Dolayısıyla istikrarın sürmesi adına AK Parti’ye ciddi anlamda ihtiyaç var. Samsun halkının bu bilinçle hareket edip, sandığa gideceğinden hiç şüphem yok.”

    "CHP VE MHP’NİN 1. SIRASINI 8. SIRAYA DEĞİŞMEM"
    AK Parti 8. sıra milletvekili adayı gösterilen Aslan Karanfil, seçilme noktasında zor bir yerde bulunmasına rağmen CHP ve MHP’nin 1. sırasını tercih etmeyeceğini, seçilme noktasında da ümidini hiç kaybetmediğini söyledi.
    İnsanların sağduyusuna inandığını kaydeden Karanfil, “Özellikle dün İstanbul, İzmir ve Samsun mitinglerini görünce yapılan hizmetlerin karşılığını meydanlar bize destek vererek gösteriyor. Seçilme noktasında zor bir yerdeyim diye oturmayacağım. Sebepler dairesinde çok çalışıp elimizden geleni yapıp, sonucu bekleyeceğiz. Her şey nasip kısmet işi. Ama Başbakanımızın İstanbul, İzmir ve Samsun mitingi beni çok ümitlendirdi. İstikrarın devamı için AK Parti iktidarına çok ihtiyaç var." şeklinde konuştu.
    Ortadoğu ve Asya’da Başbakan Erdoğan'ın ciddi bir ağırlığı olduğunu ifade eden Karanfil, "Bu kişisel olmanın yanı sıra Türkiye’nin bir ağırlıdır. Biz Osmanlının torunlarıyız. Kendimize haksızlık yapmayalım. Evet, eksiğimiz var. Dünyada Çin’den sonra en hızlı büyüyen ülke biziz. Türkiye büyüdükçe herkes nasibini alacak. Şu an 10 bin dolar olan gelir seviyesi, 2023’de 25 bin dolara çıkacak. Bu ne demek derseniz ekonomik pasta büyürse ondan herkes nasiplenir. Eksiğimiz mutlaka vardır, bu seçim yerel seçim değil. Biz ülkenin genel politikalarına oy vereceğiz. Buna iyi dikkat etmek lazım. Yerel siyasetteki sıkıntıların çözümü için de çalışıyoruz. Çözülmeyecek hiçbir şey yok. Ben elimden geldiğince, devlet terbiyesi görmüş, milleti de tanıyan bir kardeşiniz olarak, bu güne kadar yaptıklarım, yapacaklarımın teminatı olacak.” açıklamasında bulundu.
    Öte yandan Karanfil, Kadifekale Mahallesi'ndeki ziyaretinden hayli memnun kalan ve yaşlıların hayır duasını aldı. Özellikle, Ahmet Hikmet Çatal (85) isimli vatandaşın, "Allah AK Parti'den razı olsun. Hastanelerde uygulanan hizmetten çok memnunum. Cumhurbaşkanı'nın kalacağı oda ve hizmet kalitesinde hizmet görüyoruz. Bu yaşıma kadar böyle kaliteli bir hizmet görmemiştim." sözleri karşısında Karanfil memnuniyetini ifade etti.


CİHAN