SAKARYA (CİHAN)- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP’nin geçmişi kirli bir parti olduğunu söyledi. Geçmişte CHP’nin inanç yasaklarıyla ilgili Bakanlar Kurulu Kararı’yla ilgili belgeleri gösteren Erdoğan, babasının da bu yasaklardan dolayı Rize’den kaçtığını söyledi. Erdoğan “Abim de Zonguldak’a ardından Sakarya’ya geldi. Kümeste saklandıklarını anlatırlardı.” dedi.
    Başbakan Erdoğan, partisinin Kent Meydanı’nda düzenlediği mitingte halka hitap etti. Türkiye’de inancın, düşüncenin yasaklanmasını çok iyi bildiklerini dile getiren Erdoğan, yasakların belgelerini de halka gösterdi. Erdoğan şöyle konuştu: “CHP’nin camileri nasıl kapattığının belgeleri burada. Benim Sakaryalı kardeşlerim bu CHP’ye mi oy verecek? Ne diyor beyefendi, biz eski CHP değil, yeni CHP’yiz diyor. Senin, biz bu kelime oyunlarına mı uyacağız. Senin geçmişin kirli.” diye konuştu.
    Erdoğan, CHP dönemindeki Bakanlar Kurulu kararlarının yer aldığı belgelerde bulunan ifadeleri halka okudu: “Karakadı Camisi’nin Milli Eğitim tahsisiyle kütüphaneye dönüştürülmesi.' Belge, CHP’li bakanların imzaları altında. Cumhurbaşkanı olarak da İsmet İnönü’nün imzası var. Bu bakanlar Kurulu kararıdır. Bitmedi, Arapça levhaları yasakladı bunlar. Ayet, hadis, ahlaki öğütlerin bulunduğu Arapça levhaların dağıtılmasının meni, yani yasaklanması, mevcutlarını da toplattırılması.’ Bu Bakanlar Kurulu kararı. Altında tüm CHP’li bakanların imzası ve üstünde de İnönü’nün imzası. Buyur, ben belge ile konuşuyorum. Bunların genine işlemiş, genine. Bu CHP'ye mi oy verecek benim Sakaryalı kardeşim.”

İLMİHALİ MUZIR YAYIN SAYDILAR
Erdoğan, daha ‘bitmedi’ diyerek bölge açıklamayı şöyle sürdürdü: “Bakın çok enteresan, Sorgun’da Sorgunlu Ahmet Taşkın tarafından yazılan ve 1949 yılında Ceylan matbaasında basılan ‘İlmihal’ adlı kitabın dağıtılmasının yasaklanması.’ Buyurun Bakanlar Kurulu kararı. İlmihal yahu ilmihal. Bakanların imzası var. İnönü’nün onayı var. Belge, belge laf değil. Biri başkası, yine çok ilginç ‘Namaz Hakikati Nedir, Bu Eserin Esrarı ve Hikmetleri Niyaz… Çok enteresan, muzır yazıları görüldüğü için toplattırılmasına, bu dosyada bunlar var. Biz bunları babamızdan, dedemizden çok dinledik. Benim babam bu yasaklardan dolayı kaçtı Rize’den İstanbul’a. Abim, Zonguldak’a, ardından Sakarya’ya geldi. Hep bunlardan kaçtı, bu çilelerden. Adeta kovalamaca oynadılar, okutturulmadılar, okuyamadılar. Kümeslerde saklandıklarını anlatırlardı. Bu çileleri çektiler. Biz bunların ne olduğunu biliyoruz. Ama Sakaryalı, CHP’ye gönül veren kardeşlerime sesleniyorum. Gelin bu oyunu 12 Haziran’da beraber bozalım. Artık biz bu ülkede ‘parya’ olmayacağız. Biz bu ülkenin öz evlatlarıyız. Parya düşüncelerine sahip olanlara 12 Haziran’da dersini benim Sakaryalı kardeşlerim verecek. ben buna inanıyorum.” CİHAN