ANKARA (CİHAN)- Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Muhsin Yazıcıoğlu’nun helikopter kazasıyla ilgili olarak artık somut şeylerin ellerinde olduğunu, özel yetkili savcının önümüzdeki günlerde gelişmeler olacağını söylediğini bildirdi.
    Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin Merkez Karar ve Yürütme Kurulu (MKYK) öncesi basın toplantısı düzenledi.
    Bugün 12 Eylül darbesinin hatırlattığı olayın Ali Bülent Orkan’ın idam edilmesinin yıl dönümü olduğunu belirten Destici, konuşmasına Orkan’ı ve 12 Eylül’de idam edilenleri rahmetle andıklarını söyleyerek başladı. MKYK’da ele alınacak konuları teker teker paylaşan Destici, açlık ve yoksulluğun da gündemlerinde olduğunu dile getirdi.
    Türkiye’de de açlık ve yoksulluk olduğunu kaydeden Destici, “Türkiye’de 60 milyon kişi açlık sınırı altında insan yaşıyor. TÜİK bir veri açıklıyor. Diyor ki 900 liranın altında yaşayan bir aile açlık sınırı altındadır diye. Bunlara rağmen açlıktan ölen insanımız yok. Bizim yardım kültürümüz, zekât ve filtre kültürümüz var. 'Komşusu açken tok yatan bizden değildir' diyen bir kültürümüz var. Mesela gündemde olan Somali’nin yarısı aç. Bizim insani olarak, İslami olarak görevimiz yardım etmek. Bunları duyup ta sessiz kalanın dünyada da ahirette de vebali var. Bizler israf yapıyoruz. En azından bu mübarek ramazan ayında daha fazla yardım etmeliyiz. Biz BBP ailesi olarak üzerimize düşeni yapmalıyız, ülke olarak yardımlarımızı esirgememeliyiz." dedi.
    Suriye konusunu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü dile getiren Destici, “Hükümetle ana muhalefet arasında görüş farklılıkları var Suriye konusunda. Bizler Suriye’de nasıl bir yapı olduğunu biliyoruz. Suriye’de azınlık yönetimi var. Azınlık yüzde 90’ı yönetmeye çalışıyor, katlediyor. Bizim o bölgede ki din kardeşlerimizin zulme uğramasına seyirci kalamayız.” diye konuştu.

    "SURİYE’YE BARIŞ MÜDAHALESİ OLACAKSA TÜRKİYE GEREKENİ YAPMALI”
    Uluslar arası güçler tarafından Türkiye’nin Suriye’ye müdahalesi ile ilgili söylentilerine ise Destici, şöyle konuştu: “Başbakan’ın bu bizim iç politikamız demesi ana muhalefet tarafından böyle yorumlanıyor. Türkiye elbette ki dünyadan bağımsız bir ülke değil. Türkiye NATO’nun bir üyesi, BM üyesi ülkedir. Türkiye elbette ki bölgesinde olanlar konusunu üyesi olduğu kuruluşların üye ülkeleriyle görüşecektir. Müttefikleriyle oturup konuşacak, değerlendirecektir. Elbette bizler oradaki kardeşlerimizin o zulümden kurtulmasını istiyoruz. Fakat bu Irak’taki, Libya’daki gibi olacaksa uzak durulmalıdır. Ama bu bir barış müdahalesi olacaksa, emperyalist güçlerde orada kalmayacaksa Türkiye gerekeni yapmalıdır. Orada ki katliamı durdurmak için üzerine düşeni yapmalıdır.”
    Terör raporu hazırlayıp bakanlara, Meclis Başkanı’na Başbakan’a ve muhalefet partilerine sunduklarını aktaran Destici, “Bizim aklımız almıyor 27 yıldır terörle mücadele ediyorsun ve bir arpa boyu yol almış değilsin. Tam aksine artış göstermiş, teröre duyulan sempati artıyor. Biz buradan sesleniyoruz. Gelenler birlerini karalayarak bunun üzerinden siyaset yapmayı bıraksınlar. Ülkemizi bunların elinden kurtaralım.”şeklinde konuştu.
    Cumhurbaşkanı ile görüştüklerinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Yazıcıoğlu için şehit kelimesini kullandığına dair haberler için de Destici, “Ben Sayın Cumhurbaşkanı ile Devlet Denetleme Kurulu’nun çalışması için bir ziyaret gerçekleştirdim. Önüne bilgi ve belgeler koyduk. Bunun üzeri Devlet Denetleme Kurulu'na talimat verdi. Sayın Cumhurbaşkanı başta bir siyasi partinin sevdiği bir lideri arkasındaki ailesinin talebi üzerine böyle bir talimat verdi. Bugün bu değiştiğini kendisinin de artık bu kazayla ilgili derin şüpheler duyduğunu söyledi. Aynen dediğiniz gibi Cumhurbaşkanı da şehit dedi.” ifadelerini kullandı.

    "HELİKOPTERİN KARA KUTUSU OLMAZ, BİZ KAYIP OLAN GPS CİHAZLARINI İSTİYORUZ”
    Helikopter kazasıyla ilgili başından beri kamuoyunda bilgi kirliliği olduğuna dikkat çeken Destici, “Bir televizyon programında büyük bir yorumcu konuşuyor. Diyor ki; BBP Genel Başkanı helikopterin kara kutusunun kaybolduğunu söylüyor. Helikopterin kara kutusu olmaz böyle bir ünlü gazetecinin bunu bilmemesi gerçekten şaşırtıcı. Biz bağıra bağıra söylüyoruz. Biz GPS cihazını istiyoruz. Helikopterin üç tane GPS cihazı var. Önce helikopterin GPS cihazının olmadığını söylediler. Bunların en zayıf olanı, en az hafızalı olanı var ama daha iyi teknik özellikli olana, daha fazla saklama kapasitesi olan daha çok bilgileri gösterenler yoktur. Helikopter düştüğü sırada görünüyor 28–29 Mart'ta ki görüntülerde var. Kaza soruşturma kurulu bunların kaza günü öğleden sonra kaybolduğunu söylüyor. Fakat bizim Almanya’dan getirdiğimiz uzman da '31 Mart’ta var' dedi. Somut şeyler var bu cihazları kim çaldı?” diye sordu.
    "Burada artık araştırılanın bunların hepsinin ihmal mi yoksa organize bir şey olup olmadığı" diyen Destici, savcının önümüzdeki günlerde gelişmelerin olabileceğini söylediğini aktardı.







CİHAN