Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, ilçe belediyelerinin Büyükşehir ile koordineli çalışması gerektiğini belirterek, bunun şehri daha da ileri götüreceğini söyledi. Denizli Büyükşehir Belediyesi, North Point Otel'de İmar ve Planlama Toplantısı düzenledi. Toplantıya, Başkan Zolan'ın yanı sıra, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aytaç Turgut, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı çalışanları ve ilçe belediyelerinden temsilciler katıldı. Başkan Zolan, son 10 yıldır belli prensip ve ilkelerle Denizli'nin imar ve şehircilik yapısında önemli projelere imza attıklarını belirterek, "Edindiğimiz tecrübeleri, büyükşehir olduktan sonra ilçe belediyelerimizle paylaşarak, kentimizi imar ve şehircilik anlamında topyekun geliştirmeye devam edeceğiz. Denizli Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelerinin koordineli ve uyumlu çalışmaları şehrimizi hem imar ve şehircilik alanında bir adım ileriye götürecek hem de vatandaşlarımızın sorunlarının kısa zamanda çözümü ve taleplerinin yerine getirilmesinde fayda sağlayacaktır. Bizim için vatandaşlarımızın sorunlarının kısa zamanda tespiti ve çözüme ulaştırılması çok önemli. Bu nedenle 19 ilçe belediyesi, aynı prensip ve ilkelerle koordineli çalışmalı" dedi.

Büyükşehir paylaşıma hazır

Denizli'nin 6 ay gibi kısa bir süre içinde büyükşehir statüsüne uyum sağladığına dikkati çeken Başkan Zolan, "Denizli, büyükşehir olmasından bu yana geçen 6 ay zarfında, kısa zamanda ilçelerini yapılandırdı. Köylerin mahalle statüsüne kavuşmasıyla Büyükşehir, uzak yakın her mahallesinin sorumluluğunu alarak hizmetlerine başladı. Büyükşehir belediyeleri arasında Denizli kısa zamanda bu statüye adapte olarak hizmete başladı ve bu yapısıyla diğer illere örnek teşkil ediyor. İlçe belediyelerimizin tamamı ile aynı ilke ve prensip çerçevesinde yürüyerek geliştireceğimiz bir çok proje ve hizmetler var" dedi. İl ve İlçe Belediye Meclisi proje ve hizmetlerinin yürürlüğe girmesi için vazifelerinin başında olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, şöyle konuştu: "Kanun ve yönetmeliklere bağlı kalarak  ilçelerimizde büyük projelere imza atmak, imar ve şehircilik birimlerimizin vatandaşlarımızın sıkıntısını kısa zamanda çözmesi ve her noktada hızlı hizmet vermesi için hem tecrübemizi hem de bilgimizi paylaşıma hazırız." 

"Vatandaşa hiçbir engel çıkarılmamalı"

Başkan Zolan, "İmar birimi şehrin ve belediyenin kalbidir. Uyumlu çalışma olursa, prensipli ve ilkeli sistemde çalışırsa vücut yaşamaya devam eder. İmar birimi çok önemlidir. İlçelerde görev yapmak kolay değildir. Köylerin önünü açmamız gerekiyor. Büyükşehir olma noktasında köylere hizmet gitmelidir. Tüm ilçelerdeki köyden mahalleye dönüştürülen bölgelerde inşaat yapmak isteyen vatandaşa hiçbir engel çıkarılmamalı, bilakis teşvik edilmelidir. Çıkış yolu koyulmalıdır, Büyükşehir bu nedenle ortaya kondu" dedi.