Denizli Belediye Meclisi'nin eski CHP'li üyesi Kemal Dağ, eski Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Ergenekon sanığı İlhan Cihaner'in milletvekili adaylığına tepki olarak partisinden istifa etmesinin ardından CHP'li isimlerin tepkisini çekti. Kemal Dağ, CHP İl Başkanı Ömer Yurteven'in, açıklamalarını değerlendirirken, "İnan çok mutluyum. AK Parti'ye geçtiğim için çok mutluyum. Rahatım. En azından Denizliye hizmet edeceğim. Masa başı siyaset yapmayacağım. Rahat olduğuma herkes emin olsun. " diye konuştu.

CHP Denizli İl Başkanı Himmet Yavaş ile Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, parti binasında düzenledikleri basın toplantısında Kemal Dağ'ın CHP'den istifanı değerlendirdi. CHP İl Başkanı Yavaş ise Dağ'ın dün yaptığı istifada mutlu olmadığını ileri sürerek basın toplantısında çekilen fotoları delil olarak gösterdi. Merkez İlçe Başkanı Yurtseven ise istifanın CHP'yi güçlendirdiği iddia ederek, "Kendi içimizde de Kemal Dağ'ı ihraç etmek için Seçimler sonrasını bekliyorduk. " dedi. Eski partisinden gelen açıklamalara cevap veren Kemal Dağ ise kendisini destekleyen partililerin Ergenekon sanığı Cihaner'e tepkili olduğunu vurgulayarak il ve ilçe başkanının açıklamalarını kızgınlıkla söylendiğini düşündüğünü açıkladı. Dağ, "İl başkanı önce il başkanlığı görevini yürütsün. Bizim 24 milletvekili adayımızı vardı. Ön seçimlerde bu adaylar harıl harıl çalışıyordu. İl başkanı önce insanları çalıştırmayı bilsin. " diye konuştu.

"CHP'DE BOŞ İSTİFA KAĞITLARI ALINIYOR"

CHP Denizli İl Başkanının bir taraftan demokrasi ve özgürlükten bahsetmesine rağmen diğer taraftan Belediye Meclis Üyeleri'nden boş bir kağıda istifa yazıları alındığını açıklayan Dağ, "Demokrasi özgürlük bu değildir. CHP İl Başkanı iki ay önce Denizli