CHP: Seçimi kazanacak parti şimdiden belli
CHP Denizli Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, Denizli’de bin 700 dolayında mükerrer seçmen olduğunu iddia ederek, “Böyle bir sistemde seçimi kazanacak parti şimdiden bellidir.” dedi. Yurtseven, partinin Denizli İl Başkanlığı’ binasında düzenlediği basın toplantısında ismi, ana ve baba adı, doğum tarihi, doğum yeri ile adresi aynı, TC kimlik numaraları farklı mükerrer seçmenler belirlediklerini öne sürdü. Yurtseven, “Denizlide hayali adreslerde seçmen gösterilen oy kullanacak vatandaş sayısının 5 bin dolayında olduğunu tahmin ediyoruz. 2010 yılında yapılan referandumda ile 2011 Haziranında yapılacak seçmen sayısı merkezde sadece 7 bin 802 seçmen artış göstermiştir. Mükerrer seçmen sayısı da yaptığımız araştırmalara göre il genelinde bin 700 dolayındadır. 12 Haziran seçimleri için Denizli acaba pilot bölgemi seçilmiştir? Çok merak ediyorum.“ dedi.
Türkiye’nin namusu anlamına gelen seçimlerde önce hayali ölü ve mükerrer seçmenlerin hesabını kim verecek? diye soran Yurtseven, “Türkiye’de 52 milyon seçmene karşı 17 milyon fazla oy pusulası acaba bunun için mi basıldı? Bu olay çok organize bir iştir. Planlı programlı ve sistemli bir senaryo ile karşı karşıyayız. Böyle bir sistemde seçimi kazanacak parti şimdiden bellidir. Türkiye’de her alanda yaşanan kirlilik ne yazık ki halk iradesini ipotek altına almıştır. Bu organizasyondan hiçbir zaman gerçek halk iktidarı iş başına gelemez. Halkın istediği parti değil senaryonun istediği parti iktidar olur. Bu ülkeye yazıktır günahtır. Ülkedeki güvensizlikler ne yazık ki 12 Haziran seçimlerini abluka altına almıştır.” diye konuştu. Mükerrer olduğunu iddia ettiği iki seçmenin isimlerini okuyan Yurtseven, “Bu mükerrer seçmenler Türkiye’nin kader seçimine şaibe düşürmüştür. Bu organize bir iştir. Belirli merkezden yürütülen bir senaryodur.” ifadelerini kullandı
‘CHP SEÇİMİ KAYBEDECEĞİNİ ANLADI, KENDİNE MAZERET ARIYOR’
AK Parti Denizli İl Başkanı Av. Avni Örki ise mükerrer seçmen iddialarına cevap verdi. Örki, “Gerçekten mükerrer yazılmış seçmen varsa buna itiraz edecek merci bellidir. Seçim Kurulu’na itiraz edersin düzeltirirsin. Bizde bunu destekleriz. Ancak CHP sanki seçmenleri biz yazıyormuş gibi hava oluşturarak seçime kendince şaibeliymiş gibi göstermek istiyor. Bu seçimi kaybedeceklerini anladılar kendilerine mazeret aramanın bir göstergesidir.” diye tepki göster. CHP’nin halkın içine girip kendilerini anlatmaktan ziyade sürekli basın toplantısı düzenleyerek bilgi kirliliği oluşturmayı amaçladığını vurgulayan Örki, “Biz projelerimi ve hizmetlerimizi anlatıyoruz. Onlar ise basın toplantılarıyla kamuoyu oluşturmaya çalışıyorlar. Bugün seçmen kâğıtları Nüfus Müdürlüğü’nün MERNİS projesi çerçevesindeki kütüklere göre gönderiliyor. Eskisinden daha sağlıklı. Geçekten bir iki hata varsa bunu düzeltecek merci bellidir. Hükümeti suçlayarak kaybedeceklerini anladıkları seçime kılıf hazırlamasınlar.” dedi.

CİHAN