Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Mehmet Fevzi Yeniçeri, büyükşehirle ilgili olarak hep olumlu yönlerin anlatıldığını, vatandaşa büyükşehirin ne getirip ne götürdüğünün açıklanmadığını ileri sürdü. MHP İl Başkanı Yeniceri, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Sarayköy ilçesini ziyaret etti. İlçe teşkilatı tarafından düzenlenen kahvehane toplantısına katılan Yeniceri, Denizli’nin Büyükşehir olduğunu söyleyerek, “Denizlimiz büyükşehir oldu. 2014’te yapılacak seçimlerle de büyükşehir belediye başkanını seçeceğiz. Ancak Büyükşehir konusunda bugüne kadar hep size işin olumlu yanı anlatıldı. Bu yasanın vatandaşa ne getirip götüreceği konusunda hiçbir şey anlatılmadı. Bir iki örnek vermek gerekirse, Sarayköy’de yaşayan bir vatandaşımız imar konusunu Sarayköy belediyesiyle çözebiliyordu. Büyükşehir yasasıyla birlikte yapacağınız en ufak bir değişikliği Büyükşehir belediyesiyle çözmek zorunda kalacaksınız. Yani Sarayköy belediyesi cenaze ve çöp toplama dışında hiç bir iş yapamayacak. Bunları size anlatmıyorlar” dedi.
Vergiler artacak
Büyükşehir yasasıyla birlikte tüm vergilerin aratacağını hatırlatan MHP İl Başkanı Yeniçeri, “Emlak vergisi, çevre temizlik vergisi ve ilan vergileri artacak şehirle aynı konuma gelecek. Köylerde de imarla ilgili ruhsat vergileri olacak. İnşaat ruhsat harçları artacak. Şehir merkezinde yapı denetim dahil nasıl inşaat işlemleri yürüyorsa ilçe belde ve köylerde de aynı olacak. Köylere de emlak vergileri gelecek tarlalardan dahi emlak vergisi alınacak. Trafik ve kasko bedelleri artacak. Hatta bazı sigortalar bu uygulamayı başlattı. Su paraları artacak.” diye konuştu. 
Belediyeyi eleştirdi
Denizli Belediye yönetimine yüklenen Başkan Yeniçeri, “Bugün belediyeyi yönetenler, 2004 yerel seçimlerinde “Denizli’yi vizyon kent yapacağız” dediler. Yüzde 52 oy alarak iktidara geldiler. Park yaptık, köprü yaptık dediler. İkinci seçimlerde yüzde 36 oy aldılar. Bugün gelinen noktada Denizli yaşanabilir iller sıralamasında 81 il arasında 52.  sırada yer aldı. Neden? Çünkü havamız hala kirli, trafik felç, gelir dağılımı alt üst olmuş. Alt ve üst yapı bitiğinde trafik sorununu çözeceğiz dediler. Bugün trafik eskisinden daha kötü durumda. Türkiye’nin en pahalı suyunu kullanıyoruz. Şimdi soruyorum bu şehirde nasıl yaşanır? Vizyon kent hedefine ne oldu? Bunların 2014 yerel seçimlerinde ciddi uyarıya ihtiyacı var” diye konuştu