Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez İlçe Başkanı Fırat Dağdeviren, dar ve sabit gelirli vatandaşları zor bir kışın beklediğini söyledi. Yanlış yönetimin bedelini vatandaşın ödemeye devam ettiğini öne süren Merkez İlçe Başkanı Dağdeviren, “Maaşlar aynı kalırken, zamlar birbiri ardına geliyor. Zam dalgasının kısa sürede çarşıya pazara da yayılacaktır. Memura- emekliye yüzde 4+4 zam yapılırken doğalgaza 9 ayda yüzde 29,3 zam geldi.  Dünyanın en pahalı akaryakıtını kullanıyoruz. Akaryakıttaki ÖTV artışı ve peşinden gelen zammın ardından 1 Ekim'den geçerli olmak üzere doğalgaz ve elektriğe gelen zamlar vatandaşın bütçemizi adeta eritti” dedi.
Fazladan 60 lira çıkacak
Vatandaşı zor günlerin beklediğini ifade eden Dağdeviren, “Ayda iki depo benzin harcayan bir vatandaş eylül ayında 393 lira öderken, bu ay rakam 433.8 liraya çıkacak. Aylık 100 lira elektrik faturası ödeyen 9.6 lira, havaların soğumaya başlaması ile minimum 100 liralık doğalgaz yakacak olan da 9.8 lira daha fazladan ödeme yapma zorunda kalacak. Bunların hepsi alt alta yazıldığında 3 zamla birlikte vatandaşın cebinden aylık 60 lira fazladan para çıkacak. Üstelik nisan ayında elektrik ve doğalgaza yapılan zamların etkisi de kış aylarında hissedilmeye başlayacak. Nisan ayı öncesinde iki depo benzini 379 liraya dolduran bir vatandaş ekim ayında yeni bir zam gelmezse en az 433 lira ödemek zorunda kalacak. Yani maaşı aynı kalan bir kişinin bu üç kalemde kışa girerken sırtına 101 lira ekstra bir fatura yüklenmiş olacak. Bu faturaların içinde gıda, giyim, sağlık gibi ekstra masraflar da yok” diye konuştu. 
Sorunların ilacı biziz
Türkiye’nin ekonomik ve siyasi yönden zor günler yaşadığını belirten Dağdeviren, “Terör, bozulan ekonomik dengeler, dış politikada yaşanan zafiyetler nedeniyle ülkemiz zor günler geçirmektedir. Biz 43 yıllık siyasi birikimimizle yaşanan sıkıntıları ve çözüm yollarını biliyoruz. İlk seçimlerde halkımızdan alacağımız destekle sorunların üstesinden geleceğiz” şeklinde konuştu