SİVAS (CİHAN)- Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, Sivas mitinginde seçmenlere seslendi. Seçimde her evden 1 oy istediğini hatırlatan Topçu, ancak merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun memleketi Sivas’ta herkesin oyunu istediğini söyledi.

Sivaslı Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümünün ardından, ilk kez yapılan bir genel seçim propagandası için şehir halkının karşısına çıkan BBP Genel Başkanı Topçu, Sivas Hükümet Meydanı’nda binlerce kişinin oluşturduğu coşkulu kalabalığa seslendi.
Topçu, konuşmasının başında duygulu anlar yaşadı. Bir ara ağlayan Topçu, “Artık beni ağlatmayın da konuşmama başlayayım.” dedi. Topçu ile birlikte Muhsin Yazıcıoğlu’nun ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu ve Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp de miting öncesinde kürsüden halkı selamladı. Topçu, konuşmasına başlamadan önce, alandakilere Muhsin Yazıcıoğlu’nun kendi sesinden bir miting konuşması dinletildi.
Sözlerine, “Şehit genel başkanımın vasiyetine Sivaslılar sahip çıkıyor” diye başlayan Topçu, BBP Hareketi’nin ‘söğüdünün’ bu il olduğunu söyledi. “Ne mutlu size ki içinizden Muhsin Yazıcıoğlu gibi birini içinizden çıkarmışsınız” diyen Topçu sözlerini şöyle sürdürdü: “O, Allah’ın kravatlı dostuydu. Öyle kutlu bir emanet devraldım ki çalışmaktan takatim kesiliyor. Bu dünya Muhsin Yazıcıoğlu’na kalmadı. Meydanlarda kavga edenlere de kalmayacak. Kılıçdaroğlu, ‘ah bir iktidar olsam’ diyor. Zaten iktidar oldu. Erdal İnönü Kürt sorunu var deyip başımıza bela açtı. Çin, Uygur Türklerinin kızlarını fuhşa sürüklerden, gençlerini sokaklarda boğazlarken, Türkiye’de o zaman iktidar olan milliyetçi bir parti Çin liderine madalya taktı.”
Anketlerde, partisinin Orta Anadolu’da ikinci parti çıktığını belirten BBP Lideri, tüm Türkiye’de her evden bir oy istedi. Bu seçimin çok önemli olduğunu vurgulayan Topçu, “Bunun sonuçlarına göre sistem dizayn edilecek. Muhsin Yazıcıoğlu’nun arkadaşları seçilince yönlerini ABD’ye, AB’ye dönmez, millete döner.” ifadesini kullandı.
“Milletime sesleniyorum” diyen Topçu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Mevcut resimde hiçbir vebalimiz yok. Tertemiz ellerimizi size uzatıyoruz. Biz denenmedik, hepsi denendi. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’ndan bir emanet aldık ve iki yıldır bu emanete halel getirmedik. Eğer oyunuzu başkalarına verirseniz, ben Allah’a gittiğim zaman derim ki ‘Vebal bunlarda. Yanlarına gittiğimde bana sarılıp ağlayıp sevdiler. Ama sıra oy vermeye gelince vermediler, yetkiyi istedik ama vermediler’ derim.”
Topçu, partisince geliştirilen ve Fırat-Kızılırmak ve Yeşilırmak nehirlerinin birleştirilmesini, 2 bin 300 kilometre kanal ve marka şehirler oluşturulmasını öngören ‘Kalkınan Anadolu Projesi’ni de anlattı.

CİHAN