Dün Eximbank’ın 2013-2014 yılı faaliyetlerine ilişkin raporları denetleyen TBMM KİT Komisyonu üyeleri içerisinde yer alan Melike Basmacı, ihracatçının en büyük kredi destekçisi Eximbank’ın İstanbul Genel Merkezi’nde denetim gerçekleştirdi.

Bankanın son 3 yıllık faaliyetlerini TBMM KİT Komisyonu olarak denetlediklerini kaydeden CHP Milletvekili Melike Basmacı, “Türk Eximbank'ın temel amacı;
ihracatın geliştirilmesi, ihraç edilen mal ve hizmetlerin çeşitlendirilmesi, ihraç mallarına yeni pazarlar kazandırılması, ihracatçıların uluslararası ticarette paylarının artırılması ve girişimlerinde gerekli desteğin sağlanması, ihracatçılar ile yurt dışında faaliyet gösteren müteahhitler ve yatırımcılara uluslararası piyasalarda rekabet gücü ve güvence kazandırılması, yurt dışında yapılacak yatırımlar ile ihracat maksadına yönelik yatırım malları üretim ve satışının desteklenerek teşvik edilmesidir. 

Biz bu yönlerden denetimleri gerçekleştirirken, diğer yandan da Denizlimiz bir ihracat şehri, ihracatçımızın durumu da ortada. Herhangi bir iltimas geçilip geçilmediğini gözlemledik. Denetim sonuçlarını rapor olarak KİT Komisyonu Başkanlığına sunacağız.” açıklamasında bulundu
Basmacı, diğer KİT Komisyonu üyeleri ile birlikte bugün ve yarın İMKB ile İstanbul Altın Borsasının faaliyetlerinin  denetimine katılacak.