Cumhuriyet Halk Partisi’nin en tecrübeli siyasi isimlerinden biri olan Merkezefendi Belediye Başkan Adayı Mimar Arif Balkanay, Merkezefendi İlçesi’nin daha modern ve yaşanılabilir bir bölge olması için halkın talep, öneri ve düşüncelerini tespit ediyor.
Denizli Belediye Meclisi’nde 5 yıldır sürdürdüğü meclis üyeliği görevinin ardından Merkezefendi İlçe Belediye Başkanlığına Aday olan Mimar Arif Balkanay, seçim çalışmalarına toplumun değişik kesimlerine yaptığı ziyaret turlarının dışında kendi hizmet anlayışını ortaya koyarak devam ediyor. Hemen hemen her gün seçmenleri ile bir araya gelen Balkanay, sorunları yerinde tespit edip, eksikler ve istekler hakkında bilgi alıyor. Halkın fikirlerini birinci ağızdan dinleyerek, kendisine yöneltilen istek, şikayet ve önerileri ise satır satır not ediyor.
Balkanay,  çözümlerle ilgili olarak ortak hareket etme sözü verirken, “Ne yapılması gerekiyorsa hep beraber yapacağız. Biz bunu uygun gördük yaptık. Biz en iyisini biliriz anlayışı ile hareket etmeyeceğiz” diyen Balkanay, “Mahallelerdeki sorunları orada yaşayan hemşerilerimizle birlikte çözmemiz gerekiyor. Çünkü yerinden yönetim ve yerel demokrasi buna denir” dedi.
Aynı zamanda 5 yıldır Denizli Belediye Meclis Üyeliği görevini sürdüren Mimar Arif Balkanay, örnek bir belediye yönetimi için yola çıktıklarını, 30 Mart’ta mühürü aldıklarında yerel yönetimde tüm Denizli’ye örnek olacak bir süreci başlatacaklarını söyledi.