İZMİR (CİHAN)- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, 1. bölgeden seçilen milletvekilleri Mehmet Tekelioğlu, İlhan İşbilen, İlknur Denizli, Ali Aşlık ve Rifat Sait’le basın toplantısı düzenledi. Çok zor bir kampanya dönemi getirdiklerini belirten Günay, gelecek seçimlerde İzmir'in birinciisinin AK Parti olabileceğini söyledi. 2009 seçimlerine göre İl Genel Meclisi oylarında CHP’nin 450 bin gerisinde başladıklarını belirten Günay, “Makas kapandı, 150 bin oy fark kaldı. 70-80 bin oy yer değiştirse CHP’nin önüne geçmiş olacağız.” dedi.
Bakan Günay, kimseyi ötekileştirmeden, uygar bir diyalog içinde seçim kampanyası yürüttüklerini ve toplumun her kesimine mesajlarını verdiklerini kaydetti. Hizmetin kavga değil, barış ortamında yapıldığını vurgulayarak, zaman zaman ortamı germeye çalışanlara karşı tahammüllü olduklarını dile getirdi. Kavga değil, hizmet için çalıştıklarını, çalışmalarının sonucunda ortaya güzel bir tablo çıktığını ifade etti.

'AK PARTİ ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİMLERDE İZMİR’DE BİRİNCİ OLABİLİR'
İzmir'de AK Parti'nin oylarını arttırdığına dikkat çeken Kültür ve Turizm Bakanı Günay, CHP’nin 2009 yerel seçimlerinde aldığı sonuç sebebiyle çok iddialı göründüğünü kaydetti. Yerel seçimlerde çok açılmış olan makası makul ölçeğe getirdiklerini belirten Ertuğrul Günay, “2009 seçimlerinde aramızdaki fark, İl Genel Meclisi'nde 450 bin oya çıkmıştı. Daha önce 11 ilçe belediyesi bizim partimizdeyken Bayındır ve Tire hariç tamamı CHP'ye geçmişti. Bu durum, İzmir'in bir siyasi görüşün kalesi olduğuna dair şehir efsanesini ortaya çıkarmıştı. Biz böyle bir psikolojik eşikle yola çıktık. Aramızdaki fark şimdi 150 bine indi. 70-80 bin oy yer değiştirse İzmir'in birinci partisi gelecek seçimlerde AK Parti olabilir.” açıklamasında bulundu.
Sonuçların kendilerini sevindirdiğini anlatan Günay, emeği geçenlere teşekkür etti. Ekip halinde çalıştıklarını vurgulayarak, “Kamuoyundaki ‘CHP önde’ kanaati bizi kamçıladı. Daha derinden bir çalışma yapmaya çalıştık. Gazetelerde, televizyonlarda ve radyolarda çok fazla bulunmadık ama gidebileceğimiz her yere gitmeye, ulaşabildiğimiz herkesin elini sıkmaya çalıştık. Allah yüzümüze baktı, emeğimizin karşılığını verdi.” dedi.

'İZMİR’E SÖZÜMÜZ VAR'
Bakan Ertuğrul Günay, İzmir'e verdikleri sözleri tutmak için çalışacaklarını söyledi. Bitmez tükenmez hizmet yarışının yeni başladığına dikkat çeken Günay, İzmir'in turizmde, kültürde, verimlilikte çok iyi potansiyele sahip olduğunu, bunu hayata geçireceklerini ifade etti. CHP'nin bazı ilçelerde seçim sonuçlarına itiraz etmesinin sorulması üzerine ise, “Birkaç oy değişebilir ama sonucun değişeceğini sanmıyorum. Seçim itirazla kazanılmaz, arazide sandıkta kazanılır.” diye konuştu.

GAZETECİLERİN YIPRANMA HAKKI
Bakan Günay, yeni dönemde gazetecilerin yıpranma hakkına ilişkin düzenlemeyle ilgili bir soruya ise şöyle cevap verdi: “Böyle bir öneriyi destekleyeceğimi söylemiştim. Bu konuda basın kuruluşlarından gelen önerileri de desteklerim. Basın mesleğinin ne kadar zahmetli olduğunu biliyorum. Eşim uzun süre Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün hukuk müşavirliğini yaptı. Aileden biri basın sektörünün içinde, yılbaşı gecesi benim çocuğum nöbet tuttu. Gittim, ziyaret ettim. Sabah saat 06.00'da kalkıp işe gittiği zamanları biliyorum. Arazide koşmuyordu ama çok zahmetliydi. Bu görevi arazide yapan ve canını yitirenler var. Yıpranma tazminatı bu meslek için düşünülmezse hangi meslek için düşünülebilir? Parlamento'da böyle bir öneriye içtenlikle sahip çıkarım.” CİHAN