MALATYA (CİHAN)- Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Yüz soruna yüz çözüm getireceğiz, bunların başında işsizlik bulunuyor." dedi.
MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisince Malatya Belediyesi yanında düzenlenen mitingde Malatyalılara seslendi. Genel seçimin, ülke için önemine işaret eden Devlet Bahçeli, “'Bu seçim, milletin geleceğini, kaderini belirleyecek ve siz değerli Malatyalılar ve milletimiz için de bir karar anı olacaktır. Bu seçim, yol kavşağındaki bir Türkiye'nin temel tercihlerinin bir kez daha millet iradesi tarafından netleştirildiği bir seçim olacak. Bu seçim, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kötü yönetiminden kurtuluşun değerli bir kilometre taşı olacak. O bakımdan bu seçimleri önemsemeliyiz ve yüksek bir katılım sağlayarak millet iradesini ortaya koymalıyız.” diye konuştu.

Türkiye'nin, 9 yıldır AK Parti tarafından yönetildiğini, bu partinin milletten aldığı oyla TBMM'de 330-341 milletvekiliyle temsil edildiğini, Türkiye'nin siyasi tarihinde böyle güçlü bir iktidar olmadığını dile getiren Bahçeli, şöyle devam etti: “Tercih edilen siyasi parti, sonradan ana eksenini değiştiren, milli görüş çizgisinden kopan, bir avuç insan tarafından oluşturulmuş, iç ve dış odaklarla aşırı desteklenmiş, kısa süre içerisinde tek başına iktidar olmaya kavuşmuş bir siyasi parti olarak Adalet ve Kalkınma Partisi, milletinin kendisine yönelişinin anlamını kavrayamamış, kerameti, kendisinde ve dışardan aldığı desteklerde aramış ve Türkiye'nin sosyal ekonomik sorunlarının çözümüne çok uzak kalmıştır. Bir an düşünelim, TBMM'de tek başına iktidar olabilmek için yeterli milletvekili sayısı 276'dır ama bu millet 336-341 milletvekiliyle Adalet ve Kalkınma Partisi'ni iktidara getirmiştir. Dolayısıyla Adalet ve Kalkınma Partisi'nin milletimize verdiği her sözü yerine getirmeye muktedir gücü vardır. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin seçim beyannamesi, hükmet programlarında neyi yapmayı istemişse onu başarmaya muktedir gücü vardır. Karşısında herhangi bir engel bulunmamaktadır. Meclis'te alamayacağı bir karar, çıkartamayacağı yasa, uygulayamayacağı sosyal ve ekonomik program, politika yoktur. Hal böyle olunca dokuzuncu yılında, aziz vatandaşlarımız olarak birlikte bir düşünelim. Ona göre bir karar verelim. Bu ülke sizin, karar sizindir.”

Miting alanındakilere, ''2002 ve 2011 yılı arasında işinizle ilgili bir gelişme oldu mu? Aşınız kaynıyor mu? Gelir seviyeniz arttı mı? Yüksek standartlı bir hayat seviyesine kavuşabildiniz mi? Ülkemiz huzur, mutluluk içerisinde, terörden arınmış, bin yıllık kardeşliği yaşayabiliyor musunuz'' soruları yönelten Bahçeli, alandakilerin ''hayır'' yanıtı vermesi üzerine, “Bu iktidara millet olarak 'dur ve git' demenin zamanı gelmiştir. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin, üçüncü döneminde, bu millete vereceği bir şey kalmamıştır. Recep Tayyip Erdoğan Bey'in, sabahları erken saatten gecenin geç saatine kadar yandaş televizyonlarda sürekli haberleri giriyor. Arada sırada da sözleşmeli ekstra programlar yapılıyor. Sözleşmeli ve beslemeli, sözde aydın ve gazetecilerle karşılıklı oturuyorlar, danışıklı olarak 'şunu sorsam acaba cevap verebilir misiniz? Şunu sorarsam çünkü incinmiş olursunuz' gibi al gülüm ver gülüm programları yapıyorlar ve milleti hala aldatıyorlar. Milleti aldatmaya, kandırmaya çalışıyorlar.” şeklinde konuştu.
Ülkeyi, 9 yıldır AK Parti'nin tek başına yönettiğini ifade eden Bahçeli, ''Sayın Recep Tayyip Erdoğan, üçüncü döneme talip oluyor. 'Durmak yok yola devam' diyor. Acaba bir fayda olacak mı? Bunu düşünmek lazım.'' diye ifade etti.

“HER YIL 700 BİN KİŞİYE İŞ BULACAĞIZ”
Devlet Bahçeli, iktidara gelmeleri halinde yılda 700 bin kişiyi iş sahibi yapacaklarını savundu. Yoksulluğa çözüm olarak gösterdiği ‘Hilal Kart’ projesinin ayrıntılarını vatandaşlara anlatan Bahçeli, Türkiye’nin 100 sorununa 100 çözüm getireceklerini kaydetti. AK Parti döneminde, Türkiye'de suç oranlarının arttığını, birçok yuvanın yıkıldığını öne süren Bahçeli, şöyle devam etti:
“Başbakan Erdoğan, Türkiye'yi güllük gülistanlık içinde gösteriyor. Yeni yeni, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin zenginleri türedi. Bir lokma ekmek, hırkadan bahsedenler, at arabası olmayanlar jeeplerle gezer hale geldi. Çocukların kimisi yumurta, kimisi mısır ticaretiyle meşgul, kimisi de gemi ticaretiyle meşgul ve herkes servetine servet katmış ama Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy vermiş o mütedeyyin insanlar, kendi haline yaşayan ailelerin çocukları iş bulamamanın sıkıntısını yaşıyor.''

Türkiye'de gelir dağılımındaki dengesizliğin arttığını, bu sıkıntının Türk halkının Müslüman olması nedeniyle sosyal felaket boyutuna ulaşmadığını ifade eden Bahçeli, dini ve milli değerlerin zayıflatılması durumunda Türkiye'de ciddi sıkıntılar yaşanabileceğini söyledi. Her yıl 700 bin insana iş bulacaklarını ve asgari ücreti 825 liraya çıkaracaklarını belirten Bahçeli, mazot ve gübre gibi tarımsal girdilerden, taksicilik yapanlardan yeni araba aldıklarında ÖTV ve KDV alınmayacağını, Hilal Kart uygulamasıyla herkesi kucaklayacaklarını belirtti.
Bahçeli, “Türkiye'nin dokuz yıllık tahribatını gidermek için, her insanımızın elinden tutan bir toparlanma ve onarım hükümetini kurmak istiyoruz. Aziz vatandaşlarım artık iktidar olmak istiyorum, desteğinizi istiyorum.” dedi.

CİHAN