İSTANBUL (CİHAN)- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Başbakan’ın dişlerini sökeceğim.” sözüne tepki gösterdi. Bağış, “Anamuhalefet partisinin genel başkanı namı diyar ‘çakma gandi’, şimdi dişçilik özentisi içerisine girmiş. Bizim dişimizi sökecekmiş. Anladığım kadarıyla Silivri’den kendisine yapılan kanal tedavisiyle bir hevese girdi.” dedi.
Çekmeköy Sanayici ve İşadamları Derneği (ÇEKSİAD) üyeleriyle dernek binasında bir araya geldi. AK Parti’nin Kazlıçeşme mitingi ile CHP’nin mitingini kıyaslayan Bağış, iki mitingin fotoğraflarının karşılaştırılmasıyla seçimin neticesinin de belli olduğunu söyledi. İstikrarın 4 yıl daha sürecek olmasının herkes için önemli olduğunu aktaran Bağış, özellikle iş adamları için çok önemli olduğunu, çünkü iş adamının önünü görerek yatırımını ona göre yapacağını ifade etti.
Türkiye’de 3 muhalefet partisinin de aynı merkezi ve karanlık odaklar tarafından yönetildiğini savunan Bağış, “Bu, referandum öncesi ortaya çıkmıştı. Bu güne kadar zıt kutuplar zannettiğimiz bu siyasi hareketler, nasıl kolkola girerek anayasanın sivilleşmesine karşı mücadele verdiğine şahit olduk. Özellikle BDP partisinin kapatılmasından şikayetçi olan bir partiydi. Parti kapatılmasını zorlaştıracak maddeye bile tepki verdi. Hatta bir gün öncesinden destekleyeceklerini söylemelerine rağmen o gece bir takım talimatlar almışlar ki o maddede bile sorun çıkardılar. Onların aslında Silivri ve Kandil arasındaki teleferikte dolaşan bir takım zihniyetler tarafından yönetildiğini gösterilmişti.” diye konuştu.
2011 genel seçimleri aday listelerinin açıklanmasıyla konunun daha da netleştiğini aktaran Bakan Bağış, “CHP, MHP ve BDP’nin demokrasiye karşı gayri demokratik müdahalede bulunmakla ve darbe hazırlığı içerisinde olmakla itham edilen kişilerin aday gösterdiğini gördük. Bu güne kadar dokunulmazlıktan şikayet eden partililerin birilerine dokunulmazlık zırhı verebilmek için muazzam çaba içerisinde olduklarını gördük. Hatta CHP Denizli’de ‘Biz kontenjan adayını eklemeyi ihmal etmişiz’ diyerek bir yargılanan kişiyi daha listelerine ekleme ayıbını bu ülkeye yaşattılar.” ifadesini kullandı.

'DEVLET 2 MİLYON VATANDAŞINI FİŞLEDİ'
Her koalisyon döneminde yasakçı zihniyetin ortaya çıktığını aktaran Bağış, bu ülkede devletin çöpü karıştırıp vatandaşını fişler konuma geldiğini dile getirdi. 1980 döneminde darbe döneminde nüfusun 50 milyonken devletin 2 milyon vatandaşını fişlediğini hatırlatan Bağış, “Düşünebiliyor musunuz? Her yüz kişiden 4’ünü fişleyen bir devlet. İşi gücü bırakmış fişlemiş. Bugün bir çok kişinin şikayetçi olduğu Avrupa Birliği ülkelerin vize uygulamasının müsebbibi darbeci zihniyettir. Eskiden 1980’ne kadar İngiltere, Almanya dahil bir çok Avrupa ülkesine bize vize uygulanmıyordu. 1980 darbesinden sonra bizimkiler oraya siyasi sığınmaya gitmesin diye o zamanki askeri zihniyetin talebi üzerine müttefiklerimiz bize vize uygulamışlardır. Biz hala o kazığı çıkaramıyoruz. Hala onunla uğraşıyoruz. Bu seçimler onun için çok önemli.” şeklinde konuştu.
Son olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Başbakan’ın dişlerini sökeceğim.” sözüne değinen Bağış konuşmasını şöyle tamamladı: “Anamuhalefet partisinin genel başkanı namı diyar ‘çakma gandi’, şimdi dişçilik özentisi içerisine girmiş, bizim dişimizi sökecekmiş. Anladığım kadarıyla Silivri’den kendisine yapılan kanal tedavisiyle bir hevese girdi. Ama millet ona 12 Haziranda bu millete beyinsiz, bidon kafalı, göbeğini kaşıyan adam demenin ne olduğunu gösterecek. İnşallah 12 Haziran’da sandıkta birilerini kaşıyacak. Ben buna yürekten inanıyorum. Türkiye kalkınırken birileri bundan rahatsızlık duyabilir, verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dilemeyeceğiz.”



CİHAN