AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "400 yıldır gerileme döneminde olan ülke, son 11 yıldır yükselme dönemi yaşıyor" dedi.
Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve 19 ilçe belediye başkan adayının belirlenmesi için EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan temayül yoklamasına; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, AK Parti MKYK üyesi Öznur Çalık, AK Parti Denizli Milletvekilleri Nurcan Dalbukdak, Bilal Uçar ve Mehmet Yüksel, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ile çok sayıda partili katıldı. Yoğun katılımın olduğu temayül yoklamasında kurulan sandıklarda oy atma işlemi saat 15.00’e kadar sürecek.
Temayül yoklamasında konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Siyasetin ciddi bir iş olduğunu ve herkesin yapamayacağını belirten Soylu, "Başbakanımız bu ülkenin derdini taşıdığı için bu ülkenin hizmetindedir. Yarına ait bir inanç ve şevkle geleceğe hazırlanıyoruz. Birileri hep kabahat bulurlar. Bizler çok önemli bir durumu ortadan kaldırıyoruz. 400 yıldır gerileme döneminde olan bu ülkeyi 11 yıldır ortaya koyduğunuz iradeyle, kararlılıkla, mücadeleyle yükselme dönemine geçirdiniz. 21'inci yüzyılı tüm dünyanın Türkiye’ye imrendiği, onun yükselişini gördüğü bir dönem haline getirdiniz. Birileri yapılanları itibarsız hale getirmeye çalışır" dedi.

"İKTİDARIMIZI İTİBARSIZLAŞMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın milleti için dertli bir Başbakan olduğunu belirten Soylu sözlerine şöyle devam etti:
"Başbakanımız, ‘Öğrenci evleri ile ilgili yüreğimde bir sızı var’ demiş. Çocuklarımız her vilayetteki üniversitelerde okuyorlar. Son 11 yılda tam 99 üniversite açıldı. Eğer Türkiye yükselecekse sanayisi gelişerek yükselecek, bilimi yükselerek gelişecek. Bu sayede her yerde üniversiteler de açılıyor. Bu ülkenin Başbakanı dert duymasın mı? AK Parti sadece yol, hastane ve üniversite yapsın istiyorlar. Peki medeniyetimiz ne olacak? Kültürümüz, inancımız ne olacak? Çocuklarımıza olan muhabbetimiz ne olacak? Sandıkta kaybettiklerini masa başında kazanmaya çalışıyorlar. İktidarımızı itibarsızlaşmaya çalışıyorlar. İşte bu salonda buna, 'dur' diyen bir irade var."
Her ailenin kendi çocuğu ile ilgili endişeleri olabileceğini kaydeden Soylu, "Her anne baba çocuğunu merak eder. Başbakan da önüne raporlar geldiğinde bazı endişeler yaşayacaktır. Bir anne, bir baba olarak yaşayacaktır. Onun için ülkenin Başbakanıdır. Görmezden mi gelinsin. Görmezden gelinseydi 28 Şubat’ta okullara sokulmayan başörtülüler Meclis'te olur muydu?" diye konuştu.

"HAYAT TARZINA MÜDAHALE YOK"

AK Parti’nin yazılan haber ve makalelerle geri adım attırılmaya çalışıldığını ifade eden Soylu, "Buradan İstanbul’un medya patronlarına sesleniyorum. Yıllarca bu ülkenin geleneğini, geleceğini, inancını, Alevi'sini, Sünni'sini sömürenlere sesleniyorum. Artık o dönemler geçti. Artık AK Parti var. Bugün muhafazakar demokrat bir parti var. AK Parti hayat tarzına müdahale etmiyor, özgürlükleri genişletiyor. Daha düne kadar her yere müdahale vardı. 3 Kasım 2002’de bu kadrolar sandıkla buluşunca iktidarımız hiçbir şeye karşı bükülmedi" dedi.

SABİH KANADOĞLU’NA GÖNDERME
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde iktidarın korkutulmaya çalışıldığını kaydeden Soylu, sözlerini şöyle tamamladı:
"Seçimlerde bir adam çıktı. Adı neydi. Sabih bir şeydi. Kanatlı bir şeydi. Soyadını ben de biliyorum da kanatlı mı kanatsız mı onu sorayım dedim. O gün, '367' dedi. Bize, 'Sizin Cumhurbaşkanınızı seçtirmeyiz' dediler. 367 olayını da seçim, yani sandık çözdü. Hepsinin ağzı kapandı."
Konuşmaların ardından, temayül yoklamasında oy kullanma hakkı olan üyeler sandıklara gitti.