Otopark bariyeri tek tek kullanılabildiği gibi karşılıklıda kullanılabilir ve senkronize olarak çalışmaktadır.

Otopark bariyerlerine loop cihazı bağlanarak bariyerin açma işlemi yaptırılabilir. Takip edilmeden araçların çıkışları rahatlıkla yaptırılabilir. Loop cihazları daha çok site çıkışlarında site sakinlerinin daha hızlı çıkış yapması için kullanılır.

Plaka tanıma sistemleriyle, tanımlı plakaların giriş ve çıkışları kontrol edilebilir. Kişiye ait fazla araçlar engellenebilir. Bu kısıtlamaları otopark bariyerleri ile uygulanabilir. Bariyere verilecek tetikle birlikte açılma veya kapanması sağlanabilir.

Otomatik bariyerlere plaka tanıma sistemleri entegre edilerek kendi bünyesinde kayıtlı olan plakaları sistemdeki yetkilere göre geçişlerini yapabilirler. Bu geçişlerde sınırlamalar eklenebilir. Bu kısıtlamalar süreli veya süresiz olarak uygulanabilir. İstenirse aynı şahsa veya daireye ait araçlardan hepsi veya birkaç tanesi otoparka giriş yapabilir.

Otopark bariyeri sistemindeki geçiş bilgileri ne işe yarar?

Denizli Büyükşehir Belediyesi'ne Yeni Atama Denizli Büyükşehir Belediyesi'ne Yeni Atama

Otopark bariyeri geçiş sistem bilgileri kimin ne zaman otopark bariyerini kullanarak giriş veya çıkış yaptığını görmek ve gerektiğinde rapor olarak sistemden çıktı almak için kullanıcıların işine yaramaktadır. Aynı zamanda otoparkta kendisinden başka araçların olup olmadığını kontrol altına alınmış olur. Otopark bariyeri günlük aylık ve yıllık olarak kaç araç giriş veya çıkışı yapmış, raporlarını alabilirler. Raporlar istenirse araç bazında kişi bazında veya kapı bazında raporlamalar yapılabilir.

Otopark bariyeri nin bir başka özelliği de reflektör görevi gören ana gövdeler kollar ve flaşördür kullanıcıların fark etmeden ürüne zarar vermemelerini sağlar özellikle flaşör bu saydığımız unsurlar içinde en önemlisidir kalkış ve inişlerde ışık huzmeleri insanların kolaylıkla fark etmelerini sağlar ve hem ürünün hasar görmesi hem de kullanıcıların araçlarının hasar görmesinin önüne geçilir.

PERKOTEK TURNİKE

Turnike sistemi nedir?

Turnike sistemleri tek yönlü insan trafiğini kısıtlamak geçişlerin kontrollü bir şekilde yapılabilmesi ve ofis binalarında yetkili kişilere erişimi kısıtlamak için kullanılan bir sistemdir.

Turnike sistemleri genellikle stadyum, eğlence parkları, toplu taşıma istasyonları ofis, lobiler hava alanları, fabrikalar gibi geçiş kısıtlaması veya geçiş takibi yapmak istediğimiz bölgelerde turnike sistemleri kullanılması gerekmektedir. İş/gelir açısından turnikeler doğru ve doğrulanabilir bir katılım sayısı verir. Güvenlik açısından insanları tek bir yönden girmeye yönlendirir ve böylece güvenlik personelleri her bir kişiyi net bir şekilde görebilir. Bu güvenliğin potansiyel sorunları verimli bir şekilde izole etmesini veya yasaklanmış malzemelere el koymasını sağlar. Engelli vatandaşlar turnike kullanımında zorlanabilirler. Bu yüzden turnike sistemi kullanacaksak engelli vatandaşları düşünerek de bir turnike sistemi almalıyız.

PERKOTEK X RAY CİHAZI

X-Ray cihazı ve içeriği

X ray cihazları güvenlik sebebiyle ihtiyaç duyulan ürünlerdir. Günümüzde insan kalabalığının gittikçe artması nedeniyle tedbir alınmasına gerek duyulmaktadır. Bunun için birçok yerlerde bu sistemler kullanılır ve tercih edilir. Havalimanlarında, kamu ve kuruluşlarda, işyerlerinde, plazalarda ve büyük işletmelerde, gümrük ve sınır kapılarında, askeri yerlerde ve bunun gibi güvenlik sistemlerine ihtiyaç duyulan yerlerde kullanılır.

X ray cihazları metal ürünleri, organik ve inorganik ürünleri tanır ve tarar. Paket, koli, kargolar, bagaj kutularına herhangi bir zarar vermeden ve kutulara müdahale edilmeden kontrol edilmesini sağlar. Bu gibi ürünlerin, paketlerin içeriğini görüntülemek için kullanılır. Güvenlik açısından oldukça üst düzey sistemlerdir.

X ray ürünü jeneratör, ışın kaynağı, bilgisayar ve kontrol panelinden oluşur. X ray cihazının jeneratörü 220 volt elektriği içerisinde bulunan trafo adaptör ve kartlar ile jeneratörün ışın üretebileceği değere çıkarabilir. Elektrik enerjisini kullanarak oldukça yoğun bir enerji oluşturmaktadır.

X ray ürünü ışın üretmek için kullanılır. Bunun gücünü ışın kaynağı oluşturulan enerjiden alır. Işık kaynağı çok yüksek enerji ile cisimlerden geçerek daha doğrusu o güçte bir ışık oluşturarak ışığı tek bir yerde toplar. Çok yoğun bir ışın üretim kısmı olduğu için enerjinin bir kısmı ısı olarak yayılır. Jeneratör iç yeri yağla soğutularak oluşan ısı absorbe edilir ve daha istikrarlı çalışmasını sağlanır.

X ray cihazı bant kısmına konulan herhangi bir eşyayı otomatik olarak çalışarak tünele doğru yönlendirir. X ray cihazı her zaman x ışını üretmez. Tünelin girişinde bulunan fotosel geçiş algılandığında bağlı bulunduğu sistemin ana kartlarına sinyal vererek ışın kaynağının açılmasını ve aktif olarak çalışmasını sağlar.

X ray ürünü ışını eşyaları bıraktığımız tünelin içerisine yönlendirir. Işın alt kısımdan tünelin orta kısmına yatay şekilde keserek yukarıya doğru yönlendirir ve orada bulunan foto diyotların üzerine içerisinden geçtiği eşyanın geçirgenliğine göre yoğunluk oluşturur.