Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Acıpayam Meslek Yüksekokulu (MYO) Ayakkabı Tasarım ve Üretimi Programı Öğretim Görevlisi Aslıhan Tugan, Dünya Ayakkabı Kongresine katıldı.
PAÜ Acıpayam MYO Ayakkabı Tasarım ve Üretimi Programı Öğretim Görevlisi Aslıhan TUGAN, Türkiye Ayakkabı Sektörü Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı’nın (TASEV) davetlisi olarak 4 yılda bir gerçekleşen Dünya Ayakkabı Kongresi’ne katıldı. Bu yıl “Geleceği Şekillendirmek” teması ile 7-9 Kasım 2023 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşen kongrede ayakkabı endüstrisinin geleceği münazara kongrede ayrıca, sektörün yenilikçi stratejileri, trendleri, teknolojik gelişmeleri ve sürdürülebilirlik konuları ele alındı. Kongrede, yerli ve yabancı firma yetkilileri, TASEV yetkilileri ve bu alanın uzmanlarıyla PAÜ Acıpayam MYO Ayakkabı Tasarım ve Üretimi Programının gelişimine katkı sağlayacak görüşmeler yapıldı. Kongre kapsamında Skechers (Pro Lab) ayakkabı üretim fabrikası ziyaret edildi.

Şehrazat Dizisinin Çekimleri Denizli’de Başladı Şehrazat Dizisinin Çekimleri Denizli’de Başladı

“PAÜ Ayakkabı Tasarım ve Üretim Programı Öğretim Elemanları AYSAF 2023’e katıldı”
Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Acıpayam Meslek Yüksekokulu (MYO) Ayakkabı Tasarım ve Üretimi Programı öğretim elemanları AYSAF 2023’te Ayakkabı Tasarım ve Üretim Programı atölyesine destek sağlanması TASEV ve sektörün önde gelen firmaları ile görüşmelerde bulundu.
PAÜ Acıpayam MYO Tekstil, Giyim, Ayakkabı ve Deri Bölümü, Ayakkabı Tasarım ve Üretim Programı’nda, 15-18 Kasım 2023 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşen AYSAF Ayakkabı Yan Sanayi Fuarı'na katılarak dünyanın en önemli ayakkabı yan sanayi fuarı olan AYSAF 2023’ te sektörün lider firmaları ile görüşme fırsatı buldu. Sektörün ayakkabı taban sistemleri, deri, suni deri, tekstil, eva, metal ve plastik ürünleri, kimyasallar, yapıştırıcılar, makine, ekipman ve üretim teknolojileri gibi çok sayıda ihtiyacına yanıt veren fuarda, PAÜ Acıpayam MYO öğretim görevlileri Türkiye Ayakkabı Sektörü Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı (TASEV) Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Polat ile de bir görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşmede PAÜ ile TASEV arasında yapılabilecek iş birliği konuları masaya yatırıldı. Fuarda ayrıca, PAÜ Acıpayam MYO Ayakkabı Tasarım ve Üretim Programı atölyesine destek için; taban ve kalıp, makine ve ekipman temini konularında işletmelerle iş birliği sağlandı.