Denizli’de adı ‘Vampir Ömer’ olarak anılan Ömer Soğancı (60) geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti. 1996 yılında tartıştığı eşi Biray Soğancı’yı ve kahvehanede tartıştığı Mehmet Arslan’ı da boynundan ısırmıştı. 

Her iki olayın ardından Soğancı, gazete ve televizyonlarda yer alan haberlerden sonra daha da öfkeli hale geldi. Son olarak babası Himmet Soğancı’yı yaşadığı tartışmada öldüren Ömer Soğancı Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. 

İdam istemiyle yargılanan Soğancı’nın müdafi sanığın akli dengesinin yerinde olmadığını iddia ederek cezai ehliyetinin belirlenmesi için Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne yatırılması talebinde bulundu.

Başkan Erkan Hayla, “Atatürk İsimleri Silindi, TC Tabelaları İndirildi Bu Tepkiyi Vermediniz" Başkan Erkan Hayla, “Atatürk İsimleri Silindi, TC Tabelaları İndirildi Bu Tepkiyi Vermediniz"

Bir süre bu hastanede gözetim altında tutulan ve tedavi edilen Soğancı’nın uzun yıllar sonra serbest kaldığı ve Fatih Mahallesi’nde yaşadığı öğrenildi. Kendi halinde bir yaşam süren Soğancı’nın dün kalp krizi geçirerek öldüğü belirtildi.

Soğancı bugün Fatih Mahallesi’ndeki Nur Camii’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Kayhan Mezarlığı’nda toprağa verildi.