Denizli'de Pamukkale Tenis Kulübü Başkan Yardımcısı ve Milli Tenisçi Nilgün Keçeci, iki toprak tenis kortu yaptırarak üyesi olduğu kulübe hediye etti.
Dünya standartlarında yaptırılan iki toprak kort 6 ayda tamamlandı. 5 sert zeminli ve 1 kapalı olmak üzere altı korta sahip olan kulüp, Nilgün Keçeci'nin yaptırdığı iki toprak kortla birlikte 8 korta sahip oldu. 3 toprak kort daha yapıldığında Pamukkale Tenis Kulübü Tenis Şampiyonaları düzenleme hakkını da kazanmış olacak.
Tenis kortlarının açılışı dolayısıyla Kayhan Mahallesi'ndeki Pamukkale Tenis Kulübünde bir tören düzenlendi. Törene Denizli Valisi Yavuz Erkmen ve eşi Nevhilal Erkmen, Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, İl Genel Meclisi Başkanı Halil Pekdemir, Pamukkale Tenis Kulübü Başkan Yardımcısı ve Milli Tenisçi Nilgün Keçeci ve eşi Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Pamukkale Tenis Kulübü Başkanı Hasan Kıbrıslıoğlu, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Necip Fazıl Ardıç, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, DETKİB Başkanı Süleyman Kocasert, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Türkiye Tenis Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Ilgaz, Pamukkale Tenis Kulübü üyeleri ve sporcular katıldı.

Törende konuşan Nilgün Keçeci, "Milli sporcu olmam nedeniyle çeşitli illerde karşılaşmalar yaptım. Ama beni en çok etkileyen Antalya'da gördüğüm tenis kortları oldu. Bu kortlardan Denizli'ye de kazandırma fikrimi eşim Müjdat Keçeci'ye açtığımda o da olumlu baktı ve bu iki tesisi kulübümüze kazandırdık. Bu yüzden son derece mutluyum. Buradan çok başarılı tenisçilerin yetişeceğine inanıyorum." dedi.

Başkan Zeybekci de Wimbledon Tenis Turnuvası'nda ilk defa bir Türk gencinin birinci turdan ikinci tura geçtiğini ve memleketimizde bu konuda yetenekli çok gencin olduğunu ifade ederek, "Şehrimizde gurur duyacağımız eserlerin şehrimize kazandırılmasına katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum. Denizli Belediyesi olarak biz de bütün mahallelerimizde spor alanları yapıyoruz. Her şey daha güzel bir Denizli için." diye konuştu.

Vali Erkmen de Denizli'nin her köşesinde güzel spor tesisleri görmek istediğini anlatarak "Biz Denizli her yönüyle iyi olsun istiyoruz. Pamukkale Tenis Kulübü kuruluşundan bu güne kadar çok güzel hizmetler yerine getirmiştir. Denizli'de tenis bu seviyeye geldiyse bu kulübümüzün çok büyük katkısı vardır. Keçeci ailesi kültürel, sosyal ve sportif alanda çok güzel hizmetler yerine getiriyorlar. Keçeci ailesine gerçekleştirdikleri güzel yatırımlar için çok teşekkür ediyorum. Bu tesislerde ülkemizi başarı ile temsil edecek olan sporcularımız yetişeceğine inanıyorum." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Erkmen, Pamukkale Tenis Kulübü'ne yaptığı katkıdan dolayı Nilgün Keçeci'ye plaket verdi. Plaket töreninin ardından tenis kortlarının açılışı protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi.