Denizli'de mahalle ziyaretlerini devam ettiren İYİ Parti Pamukkale Belediye Başkan Aday Adayı Türkay Berberoğlu’nun durağı bu kez Fatih Mahallesi oldu. Sokak sokak, ev ev ziyaretlerde bulunan Berberoğlu, mahalle sakinleriyle selamlaştık, isteklerini, sorunlarını dinledi.

Berberoğlu’na en fazla dert yanılan konu 18. madde uygulaması oldu. Küçük hisselendirmelerle oluşturulan parseller ile “zoraki ortaklık” yaratılmasından ve içinden çıkılmaz bir problem yaratılmasından şikayet eden mahalle sakinleri, yaşadıkları sorunu Berberoğlu ile paylaştı.

Vatandaşları dikkatle dinleyen Beberoğlu, Pamukkale Belediyesinin 18. madde çalışmaları çerçevesinde yaptığı uygulamanın eski başkan Hüseyin Gürlesin döneminde başladığını ve halen devam ettiğini söyledi.

“1-2 METREKARELİK HİSSELENDİRMELER YAPILIYOR”

İnsanların 1 metrekare, 2 metrekare gibi ölçülerde komşularının dairelerine, evlerine veya bahçelerine ortak yapıldığına işaret eden Berberoğlu, “Bu uygulama bölgede yaşayan vatandaşlar arasında uzlaşılamaz sorunlara sebep olmaktadır. Özellikle satmak isteyen kişiler, mülklerini satmak veya kiralamak için komşularının mufakatnamesini almak veya mahkemeye başvurmak zorunda kalmaktadır. Bu durum vatandaşlar arasında sık sık tartışmalara ve davanın uzamasına neden olmaktadır” dedi.

Çavuşoğlu: "Bugünden İtibaren Atılan İmza ve Yapılan Ödemelerden Personel Sorumludur" Çavuşoğlu: "Bugünden İtibaren Atılan İmza ve Yapılan Ödemelerden Personel Sorumludur"

“UYGULAMA ZORLAYICIDIR”

Pamukkale Belediyesinin bu uygulamasının çoğu vatandaş için zorlayıcı olduğunu belirten Berberoğlu, “Evlerinin ve mülklerine ortak yapıldığından habersiz olan insanlar, bu durum karşısında şaşkınlık ve tepkiyle karşılaşmaktadır. Bu olay,  insanların yaşam kalitesini etkilemekte ve ciddi anlaşmazlıklara sebep olmaktadır. Vatandaşlar, kendi mülklerinin kontrolünü kaybetme ve komşularıyla paylaşım zorunluluğu hissetme gibi sorunlarla karşı karşıya kalmaktadır” diye konuştu.

“SORUNU BİZ ÇÖZECEĞİZ”

Bu sorunun binlerce kişiyi ilgilendirdiğini dile getiren Berberoğlu, “Sonuç olarak, Pamukkale Belediyesinin 18. madde çalışmaları doğrultusunda gerçekleştirdiği bu ilginç uygulama, insanları zoraki ortaklığa sokması ve satış süreçlerinde yaşanan sorunlar nedeniyle büyük bir rahatsızlık yaratmaktadır. Konuyla ilgili daha fazla bilgi ve açıklama yapılması, bu sorunların çözümüne yönelik adımların atılması için büyük önem taşımaktadır. Bu sorunu biz çözeceğiz” ifadelerini kullandı.

turkay-berberoglu-fatih-mahallesi-iyi-parti3turkay-berberoglu-fatih-mahallesi-iyi-parti4turkay-berberoglu-fatih-mahallesi-iyi-partiturkay-berberoglu-fatih-mahallesi-iyi-parti1