İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu UNESCO’nun dünya miras listesine aldığı beyaz cennet Pamukkale’nin yatırımlarla güzelliğine güzellik katmaya devam edeceklerini söyledi. Son beş yılda İl Özel İdare bütçesinden Pamukkale ve çevresinin daha güzel, düzenli ve rahat gezilmesi için yaklaşık 8.5 milyon lira harcama yaptıklarını, 2011 yılı sonuna kadar 2 milyon lira daha harcama yapacaklarını hatırlatan Oklu, “Pamukkale’nin etrafı tel örgüyle çevrildi. Kapılarda elektronik geçişler kuruldu. Kocaçukur düzenlenerek, süs ve yüzme havuzları, soyunma kabinleri yapıldı. Havuzlar 2011 yılı turizm sezonu için açıldı. Pamukkale’nin beyazı arttırıldı, Kocaçukur’un sol tarafından bulunan tepeye kanallar yardımı ile travertenlerden akan sıcak su getirilerek, oralarında üst kısımlarda bulunan travertenler gibi beyazlanması sağlandı. Pamukkale’de ve ören yerinde görev yapan personel, eğitimden geçirilerek, yerli ve yabancı konuklara daha iyi hizmet verilmeye başlandı. Gelen ziyaretçilerin travertenlerde ve ören yerinde huzurlu ve güvenli, rahat gezmeleri sağlanıyor. Turizmle ilgili açılan tüm fuarlarda Pamukkale’nin ve Denizli’nin tanıtımı yapıldı. Farklı dillerde hazırlatılan Pamukkale’yi anlatan broşür ve katalog seyahat acentelerine, tur şirketlerine ve dünyanın çeşitli ülkelerinde dağıtıldı” diye konuştu.

Dünya starları Pamukkale’de

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ünde beyaz cennet Pamukkale’yi gezdiğini hatırlatan Oklu, “Başrolünde Oscar ödüllü yıldız oyuncu Nicolas Cage’ in oynadığı “Ghost Rider” (Hayalet Sürücü) filminin de bazı bölümleri Pamukkale (Hierapolis) Antik tiyatrosunda çekildi. TRT, Denizli Valiliği ve Denizli Belediyesi işbirliğiyle bu yıl 3 düzenlenen Türkçe Sözlü Müzik Festivali (TÜRKÇEVİZYON)’da Pamukkale Antik Tiyatro da gerçekleştirildi. Almanyanın Duselldorf kentinde yapılan 56. Eurovision Şarkı Yarışmasında Azerbaycan ı temsil ederek yarışmayı kazanan ve Ell/Nikki olarak bilinen ünlü sanatçılar Eldar Gasimov -Nigar Jamal’da beyaz cenneti doyasıya gezdi. Houston Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Helen Rose Ebaugh’da, Pamukkale’nin travertenlerine hayran kaldı. Dünyanın yakından tanıdığı bu isimlerin Denizlimize gelmesi, Pamukkalemizi ve travertenlerimizde gezmesi. Dünya basınında da çok kereler yer aldı. Bu tanıtımlar ve yapılan haberlerde Pamukkale’ye olan yoğun ilgiyi daha da arttırdı. Bu yıl yine Pamukkale’de ziyaretçi rekoru kırmak istiyoruz” dedi.

Ziyaretçi rakamları
2010 yılında Pamukkale’ye gelen toplam ziyaretçi sayısının 2009 yılına göre yüzde 12,92’lik artış göstererek 1 milyon 495 bin 046 kişi olduğunu belirten Oklu, “2011 yılının ilk 5 aylık döneminde Pamukkale’yi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15.44’lük artışla 552 bin 898 yerli ve yabancı turist ziyaret etti. Kapılardan 5 bin 675 adet müze kart satışı yapılırken, 25 bin 549 yerli turist Pamukkale’yi müze kartıyla gezdi. Ziyaretçi sayısındaki artış bizleri mutlu ediyor. İlimiz ekonomisi için olmazsa olmazımız olan turizmin çeşitlendirilerek gelen turist sayısının arttırılması en büyük hedefimiz. Her yıl bir önceki yıla göre daha çok yerli ve yabancı konuğu ilimizde ağırlayacağız. Pamukkale’nin eşsiz traverten manzarası altında ziyaretçilerine keyifli anlar yaşatacak olan "Pamukkale Natural Park" ımızı hizmete açtık. Kocaçukur mevkiinde hizmete açılan Natural Park, Pamukkale’nin dünyaca ünlü tarvertenleri ve göl manzarası karşısında daha ilk bakışta göze çarpıyor. Yerli ve yabancı ziyaretçilerin Pamukkale içerisinde en fazla ilgi gösterilen yerlerinden birisi olması beklenen Pamukkale Natural Park, kafeteryası, büyük, küçük ve çocuk havuzlarıyla sıcak yaz günlerinde serinlemek için inanılmaz bir fırsat sunuyor. Natural Parkın giriş ücreti 15 lira ve 0-6 yaş arası ziyaretçilere ücretsiz, 7-16 yaş arası ziyaretçilere ise yüzde 50 indirim ile 7,50 lira karşılığı hizmet vermektedir. Ziyaretçilerimiz Natural Park alanını terk etmedikçe diledikleri kadar havuzda kalabilirler.” Diye konuştu.