Türkiye Meslekte Birlik platformu 27. Yürütme kurulu toplantısını Denizli Meslekte Birlik grubu ev sahipliğinde 19-20 Kasımda Karahayıt’da toplanacak.

Türkiye Meslekte Birlik Platformu illerde kurulu bulunan YMM odaları ve SMMM odaları ile üst kurul olan TÜRMOB yönetimine talip gönüllü mali müşavirler organizasyonu.

Türkiye Meslekte Birlik platformu yürütme kurulu üyeleri Denizli S.M.Mali Müşavirlerinden Alpaslan Albay ve Hüseyin Bayramoğlu ile Denizli SMM odası Disiplin Kurulu üyesi Mahir Altuğ, Denizli Meslekte Birlik Grubu yönetim kurulu üyeleri Denizli Gazeteciler Cemiyetinde Basın toplantısı düzenleyerek hafta sonu yapılacak toplantı hakkında kamuoyunu bilgilendirdi.

Aynı zamanda Denizli Mali Müşavirler Odası yönetim kurulu üyesi olan Alpaslan Albay ve denetim kurulu üyesi Hüseyin Bayramoğlu yaptıkları açıklamada;

Meslekte birlik platformu olarak Türkiye genelinde teşkilatlanma çalışmalarına hız verdiklerini, hemen her ay bir ilimizde meslektaşlarla bir araya gelerek mesleğin ve meslektaşların sorunlarını görüştüklerini, meslektaşların başta tahsilât,   haksız  rekabet ve angaryalar olmak üzere, 01.07.2012 tarihinde yürürlüğü girecek olan Yeni Türk Ticaret Kanunu ile ihdas edilen bağımsız denetim uygulamalarına yönelik ilgili kurumlar ile koordineli çalışma koşulları üzerine yoğunlaştıklarını ifade etti.

Platformun önceki toplantılarında meslek ve meslektaşlarla ilgili başta KDV tevkifatı olmak üzere muhtelif sorunlar hakkında hazırladıkları raporu Gelir idaresi Başkanı Mehmet KİLCi’ye takdim ettiklerini ve konunun takipçisi olduklarını hatırlattı.

Platform toplantısına katılacak olan (Gelir İdaresi eski başkanı) TÜRMOB yönetim kurulu üyesi ve Yeminli Mali Müşavir Osman ARIOĞLU,  TÜRMOB Denetim kurulu üyesi Y.M.M. Bağımsız denetçi Muzaffer KOYUNCU  Türmob Disiplin Kurulu üyesi, (Yozgat SMMM odası eski başkanı), Bozok Üniversitesi öğretim üyesi YMM Selahattin ŞENLİLER üstatlarımızda toplantı öncesi Denizli Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde 01.Temmuz.2012 yürürlüğü girecek TÜRK TİCARET KANUNU hakkında meslektaşlarımıza ve Ticaret odasının üyelerine yönelik panel de konuşmacı olarak katılacaklarını ifade etti.

19/20 Kasımda yapılacak Meslekte birlik platform toplantıları sonuç bildirisi toplantı sonunda kamuoyu ve meslektaşlarımızı bilgilendireceklerini bildirdi.