İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy’un ölümünün 75. Yılı ve İstiklal Marşının kabulünün 90. Yılı dolayısıyla düzenlenen “Mehmet Akif Ersoy Haftası” etkinlikleri Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen törenle başladı.

  Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen törene Vali Abdülkadir Demir, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Metin Keşap, Belediye Başkanı Osman Zolan, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, öğrenciler ve davetliler katıldı.

  Vali Abdülkadir Demir yaptığı konuşmada, salonda İstiklal Marşı okunurken gençlerin duyduğu heyecanın ülkemizin geleceği anlamında güzel mesajlar verdiğini söyledi. Milli Şairimiz Mehmed Akif Ersoy’un çok farklı bir insan olduğunu ifade eden Vali Demir, “O, yokluk dönemlerinde hem bulunduğu ülkeyi, hem de o zaman ki gelişmiş ülkeleri çok iyi değerlendiren ve onları dizelerine tarihi bir vesika olarak geçiren önemli bir şahsiyet” dedi.

  Ülkemizin milli ruh ile o dönemde Atatürk’ün önderliğinde çok büyük bir mücadele verdiğini vurgulayan Vali Abdülkadir Demir, “Bu mücadelenin en büyük destekçileri de Mehmet Akif gibi milletiyle bütünleşmiş şairler, yazarlar olmuştur. Bugün gururla söylüyoruz ve yurt dışına gittiğimizde görüyoruz ki, ülkemiz gün geçtikçe daha büyük işlere imza atan, hızla gelişen bir konumda” diye konuştu.

  Denizli’nin hem Atatürk’ün izinde yürüyen hem de Mehmet Akif Ersoy’un dizelerinde vurguladığı çalışkanlık kavramı ile özdeşleştirilen bir kent olduğuna dikkat çeken Vali Demir, “İlimiz, ilerde bu iki fikir büyüğümüzün hayallerini karşılayacak kentlerden bir tanesi. Kentimiz, şu an ki konumuyla parlayan bir yıldız. Ama gelecekle ilgili bu kentin yapabileceği çok şeyler var. Hepimiz küçük konuları bir kenara bırakıp bu şehri Türkiye’nin geleceğinde önemli bir yere sahip olması için, çok çalışarak gayret göstermeliyiz. Denizlililer bu şehir için yapılan her işin içinde, her güzelliğin yanında. Biz yöneticiler de sizlerle el ele vererek bu güzellikleri paylaşacağız” dedi.

  Konuşmaların ardından PAÜ Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ceyhun Vedat Uygur tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Etkinlikler çerçevesinde “İstiklal Marşı” oratoryo gösterisi, Durmuş Ali Çoban Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından sunuldu.

  Törende son olarak Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy'u Anlama” konulu kompozisyon ve “İstiklal Marşını Okuma” yarışmasında dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödül verildi.