BALIKESİR (CİHAN)- Ayvalık Karagöz Sanat Evi’nde Emine Boyner yönetiminde çocukların mayıs ayından itibaren yaptığı değişik el sanatları çalışmaları ve resimler görücüye çıkıyor. Eserler üç gün süreyle açık kalacak bir sergiyle sanatseverlere gösterilecek.
    Karagöz Sanat Evi’ndeki çalışmalarla ortaya çıkan ürünler 18 Ağustos tarihinde açılacak sergide sanatseverlerin beğenisine sunulacak.
    Ayvalıklı çocuklara eğitim veren Emine Boyner, mayıs ayından itibaren atölyde çocuklarla değişik el sanatları çalışmaları ve resimler yaptıklarını söyledi.
Atölyeye ziyarete gelenlerin de kimi zaman çalışmalara katıldıklarını kaydeden Boyner, şunları kaydetti: "Burası hem kendi çalışmalarımı yürütebildiğim, hem de başkalarıyla paylaşabileceğim bir yapma-üretme mekânı oldu. Okulumdan dolayı şimdilik bu kısa yaz tatiline yayılabilen çalışmalarımızın devamını sağlamak ve çocukların sanatlarını desteklemeleri adına, atölyede bir yandan el yapımı (hamur) boncuklardan, satmak amacıyla takılar yapmaya başladık. Satıştan kazanılan paraları atölyemizin daimi sanatçıları; Umut, Ezgi, Eylül, Feyza ve bir kaç arkadaşı kendi sanat malzemelerini satın alabilmek için biriktiriyorlar. Çocuklar bu doğrultuda 18-19-20 Ağustos tarihlerinde, Karagöz Sanat Evi’nde üç gün boyunca resim ve diğer eserlerini sergileyecek. Kısa sayılabilecek dönemde ürettikleri atölye çalışmalarını yer aldığı sergi 18 Ağustos perşembe günü saat 18.00’de açılarak sanatseverlerle ve Ayvalıklıların beğenisine sunulacak.” dedi.
CİHAN