Denizli’de yedi yıl özel bir güvenlik şirketinin yönetim kurulu başkanlığını yaptıktan sonra görevini bırakan işadamı Adnan Sağdıç, 1 yıldır tahtadan oyuncak yapıyor. Hobi olarak tahtadan el emeği ile oyuncak üreten Sağdıç, oyuncak yapacağı tahtaları da eskicilerden topluyor. Tamamen kendisinin tasarladığı tahta oyuncakların yapımı için hiçbir ağacın kesilmediğini dile getiren Sağdıç, “Dedem Abdurrahman Sağdıç, baba Yunus Sağdıç, doğrama mobilya işleri yaparlardı. Ben okumayı seçtim, üniversite hayatından sonra çeşitli yerlerde yönetim kurulu başkanlığı ve yöneticilik yaptım. Boş vakitlerimde hobi olarak tahtadan oyuncaklar üretiyordum. Görevlerimden ayrıldıktan sonra 1 yıl öncede küçük bir dükkân kiralayarak oyuncak üretmeye devam etmeye başladım. Oyuncak yapacağım tahtaları yıkılan eski Denizli evlerinden çıkartılan en az 100 yıllık tahtalardan seçiyorum. Tahta bulabilmek içinde yıkım işleri yapan firmaları ve eski, kullanılmış tahta satan esnafı ziyaret ediyorum. Tamamen kendi tasarımım olan tahta oyuncakların bazısını yapmak için bir gün, bazıları içinde 3-4 saat uğraşıyorum. Yaptığım oyuncakları kesinlikle boyamıyorum. Koruyucu olarak sadece üzerlerine zeytinyağı sürüyorum. Yaptığım tahta oyuncaklar için hiçbir ağaç kesilmiyor. Eski tahtaları kullandığım içinde dönüşüm sağlıyorum” dedi.

Tamamen doğal, sağlıklı

Yaptığı tahta oyuncakların tamamen doğal, sağlam ve sağlıklı olduğunu belirten Sağdıç, “Piyasada satılan çocuk oyuncakların büyük bölümü ne yazık ki plastik. Plastikte insan sağlığı açısından çok tehlikeli. Plastik oyuncağı çocuklar ellerinden düşürmediklerini için onlar için tehlike iki katına çıkıyor. Plastik oyuncakların bazen parçaları kırılabiliyor. Kırılan parçaları küçük çocuğun alıp yutması gibi tehlikelerde bulunuyor. Benim yaptığım oyuncaklar ise tamamen doğal ürün tahtadan, bu tahtalar zaten önceden 100 yıl kadar kullanıldığı için sağlamlığını kanıtlamış. Bende bu tahtaları çocukların çok seveceği oyuncaklara dönüştürüyorum. Duyarlı ve bilinçli anne babalar çocuklarına oyuncak almak için beni buluyor. Onlara yaptığım oyuncakları hediye ediyorum. Yaptığım oyuncağın sağlamlığını önce kendim test ediyorum, sonra veriyorum.” dedi.

İnternet sitesinden tanıtacak

Tamamen kendi tasarımları olan tahta oyuncak, biblolar, takı kutuları ve tahta Denizli Horozlarını kuracağı bir internet sitesi aracılığı ile tanıtacağını ileriki dönemlerde ise ‘AS Oyuncak’ markası ile ürünlerini tescilleteceğini ifade eden Sağdıç, “Benim gibi Denizli’de tahtadan oyuncak üreten başka bir kişi yok. Yaptığım işi seviyorum. Bu yüzdende markalaşacağım. Yaptığım tahta oyuncaklarla ilgili internet sitem hazırlanıyor. Yakında sanal alemde devreye girecek. Önümüzdeki yıllarda markalaşacağım. Ve ürünlerimizi internet üzerinden meraklılarına satmaya başlayacağım. En büyük hayalim ise Denizli’den dünyanın farklı ülkelerine el emeği ile üretilmiş tahta oyuncaklar ihraç etmek. Bunun içinde girişimler yapmak istiyorum” diye konuştu.