Ramazan'da iftar programlarıyla binlerce kişiyi bir araya getiren Denizli Belediyesi mahalle iftarlarıyla da aynı mahallede oturup birbirini tanımayan insanları aynı sofrada buluşturuyor. Her akşam farklı bir mahallede kurulan iftar sofrasına Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan eşi Berrin Zolan ile birlikte katılıyor. Kayıhan Mahallesi’nde önceki gün iftarda mahalle sakinleriyle bir araya gelen Başkan Zolan, “ Birlik, beraberlik, sevgi ve dayanışma Ramazan'da Denizli’de fazlasıyla yaşanıyor” dedi.

İftar öncesi dağıtımı yapılacak yemeklerin kontrolünü yapan ve iftar için gelen vatandaşlar ile tek tek selamlaşan Başkan Zolan ve eşi Berrin Zolan’a mahalle sakinleri yoğun ilgi gösterdi. Birbirini tanımayan komşuları, apartman sakinlerini, zengin-fakir demeden aynı sofrada buluşturduklarını dile getiren Başkan Zolan, “On bir ayın sultanı Ramazan'ın getirdiği manevi atmosferi hemşehrilerimizle birlikte teneffüs ediyoruz. Vatandaşlarımızın birbirleriyle tanışmasına ve kaynaşmasına vesile olan mahalle iftar sofralarımız unutulan komşuluk ilişkilerini yeniden canlandırıyor. Yediden yetmişe her yaştan hemşehrimizi aynı sofrada buluşturan mahalle iftar sofralarımız birliktelik kültürümüzün gelişmesine büyük katkıda bulunuyor. Birbirini tanımayan komşuları bir araya getiriyor. İnsanları birbirine kaynaştırıyor. Sevgi, dostluk, kardeşlik, paylaşma ve dayanışma duygularının en güzel şekilde yaşandığı Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını diliyor, hepinize bereketli bir Ramazan diliyorum” dedi.

İftar sonrası mahalle sakinleriyle bir süre sohbet eden Başkan Zolan, mahalleye yapılacak iki büyük projenin de müjdesini verdi. Doğalgaz çalışmalarının başladığı Kayıhan Mahallesi’nde önemli değişikliklerin olacağına dikkat çeken Başkan Zolan sözlerini şöyle sürdürdü: “ Doğalgaz çalışmaları bu bölgede başladı ve büyük bir hızla devam ediyor. Bu büyük bir konfor. Bu kış Kayıhan’da doğalgaz kullanımı başlayacak. Bu mahalle için önemli bir değişim. Bu değişime eminim herkes hazır. Ayrıca şimdi iki müjdeyi sizlerle paylaşmak istiyorum. İlki çocuklarımızı ve gençlerimizi çok mutlu edecek. Kayıhan’a son derece modern bir kapalı yüzme yapacağız. Havuzun inşasına 2 ay gibi kısa bir süre sonra başlıyoruz. Yüzme bilmeyen çocuğumuz kalmasın istiyoruz. Bu tesis tamamlandığında tüm çocuklarımızın ihtiyaç duyduğu her türlü malzemeyi biz vereceğiz. İkinci haberim ise yıllardır özlemini duyduğunuz kapalı pazaryerine ilişkin. Projesini tamamladığımız pazaryerinin ihalesini 6 Ağustos’ta yapıyoruz. Eylül-Ekim aylarında ise inşasına başlayacağız. İnşallah seneye iftarı o yerde yaparız. Doğalgazınız, yüzme havuzunuz ve pazaryeriniz şimdiden hayırlı olsun.”

Çocuklara pamuk şeker ve Osmanlı macunun dağıtıldığı sıcak iftar sohbetlerinin yapıldığı Kayıhan Mahallesi’nde gerçekleştirilen buluşmanın ardından Pelitlibağ Mahallesi Kurbağalık Cami’nde teravih namazını kılan Başkan Zolan’a burada da çocukların ilgisi yoğundu. Cami çıkışı Denizli Belediyesi’nin dağıttığı limonatalarını içen vatandaşlar ile bir süre sohbet eden Başkan Zolan daha sonra Adalet Parkı’na geçti. Burada Aşıklar ile gönül Sohbetleri programını izleyen Başkan Zolan, sahneye çıkarak izleyenlerin Ramazanlarını kutladı ve sanatçılara birer plaket sundu.