Denizi’nin Honaz ilçesinde bu yıl 42.’si düzenlenen Kiraz Festivali, Honaz Dağı eteğindeki Göz mevkiinde gerçekleştirildi. Festivalde vatandaşlar hem pikniklerini yaptı hem de yağlı güreş karşılaşmalarını izledi.
Festivale, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli Milletvekilleri Nihat Zeybekci, Mehmet Yüksel, Nurcan Dalbudak ve Bilal Uçar, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Honaz Kaymakamı Turgut Gülen, Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, çevre beldelerin belediye başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Festivalde dolayısıyla yapılan güreş karşılaşmalarında başpehlivanlığı Samsun bölgesinden Fatih Atlı kazandı. Başpehlivanlık mücadelesinde dereceye girenlere madalyaları Vali Demir tarafından verildi. Diğer sekiz boyda dereceye girenlere madalyaları diğer protokol üyeleri tarafından takdim edildi.
Vali Demir madalya töreninde yaptığı konuşmada, festivalin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, “Honaz’ın dağı, Honaz insanı gibi yüce. Biliyorsunuz Honaz dağı Ege Bölgesinin en yüksek zirvesi ve bu zirvede bütün güzellikler var. Ama Honaz da sadece Honaz dağı değil çok farklı özelliklerde var. Honaz Denizli’nin enerji merkezi. Artık şu anda Almanya’nın en büyük firmalarından bir tanesi Türk firmasıyla bir araya gelerek Türkiye’nin yüzde iki oranında elektriğini burada üretecek. Tesislerin bitmesine çok az bir süre kaldı. Denizli’nin çimento fabrikası Honaz’da, Mermer Organize Sanayi, Deri Organize Sanayi Honaz’da. Bu kadar yüksek ekonomiye sahip bir ilçede bundan sonrada yapılabilecek çok şeyler var. Bunların dışında Denizli’nin en önemli antik kenti burada. Colassea Antik Kentini de inşallah Denizli’ye ve tarihe kazandıracağız.” dedi.
Denizli’nin Honaz denince ilk akla gelenin kiraz olduğunu vurgulayan Vali Demir, “Geçen seneye göre hem fiyat olarak hem üretim olarak çok daha bereketli bir yıl geçti. Honaz bu kadar ekonominin beyniyken burada taşımacılık ve lojistiğin de merkezi olacaktır. Bildiğiniz gibi Kaklık Lojistik Merkezi, devlet demir yollarının Türkiye’deki gerçekleştirdiği ilk merkezlerden birisi oldu. Denizli-Kaklık arasındaki bütün hatlar döşendi. Kısa bir süre içerisinde de işadamlarımız artık bütün yüklerini İzmir Limanı'na çok daha ucuz ve çok daha seri olarak ulaştıracaklar.” diye konuştu.