Hollanda’da 2,5 yıl önce tanıştığı ve aşık olduğu Türk kızıyla evlenme hazırlığı yapan Hollandalı genç, Didim’de düzenlenen ihtida töreniyle Müslüman olarak 'Bilal' adını aldı.
Hollanda’da tanıştığı Türk kızı Elif Cilt’e (30) aşık olan ve evlenme hazırlığı yapan Hollandalı Domınıck Bomsan Jansen (25) Aydının Didim İlçesinde düzenlenen ihtida töreniyle Müslüman oldu ve Bilal adını aldı. İlçe Müftülüğünde düzenlenen ihtida törenini İlçe Müftüsü Mikail Polat tarafından gerçekleştirildi. Törende Elif Cilt’in babası Mevlüt Cilt ile Hollandalı gencin babası Harry Bosan Jansen’de hazır bulundu. İlçe Müftüsü İhtida töreni öncesinde Kuran-ı Kerim okudu. Ardından Domınıck Bomsan Jansen, İlçe Müftüsü Polat’ın eşliğinde Kelime-i şahadet getirdi ve Müslüman oldu. İhtida töreninin ardından Müftü Polat İslamiyet hakkında açıklamalarda bulundu. Törenin ardından Müftü Polat Müslüman olan Bilal Jansen’e ihtida belgesi ve Kuran-ı Kerim hediye etti.
Tören sonrasında gazetecilere açıklama yapan Bilal Jansen, kız arkadaşı ve diğer arkadaşları sayesinde İslamiyet ile tanıştığını belirterek, kendi isteğiyle Müslüman olduğunu belirtti.
Kız arkadaşı Elif Cilt ise, ailesinin daha önce 35 sene Hollanda da yaşadığını ve 2002 yılında Didim’e yerleştiklerini söyledi. Hollandalı erkek arkadaşı ile 2,5 yıldır birlikte olduklarını açıklayan Cilt, Hollanda'da yapılacak düğünün ardından orada yaşayacaklarını kaydetti.