Gülistan Çevre ve Kültür Derneği GÜLÇEV, 2011-1432 Kutlu Doğum Etkinliği Programı,22 Rebi'ül-ahir1432 , 27 Mart  2011 Pazar akşamı, EGS Kongre Merkezi’nde “el-Beşîr” temalı kandil programı tertip etti.

Her yıl Peygamberimiz Hz. Muhammed’in bir vasfını gündeme getirerek özgün Mevlid Kandili programları düzenleyen GÜLÇEV, yıl boyunca da ana temayla ilgili alternatif çalışmalar gerçekleştiriyor. 

GÜLÇEV yönetimi bu yılki Mevlid kandilinde, bir hadis-i şeriflerinde “Ben atam İbrahim’im duası, kardeşim İsa’nın müjdesi, annemin rüyasıyım” buyurarak kendisinin bizatihi müjdelenen olduğunu hatırlatan Peygamber Efendimiz’in “el-Beşir” vasfını gündeme getirdi. GÜLÇEV , bu vasfın geniş kitlelere anlatılması amacıyla bu yılı “el-Beşir” yılı ilan etti.

EGS  Kongre ve Kültür Merkezi’nde dün akşam yoğun bir katılımla gerçekleştirilen Mevlid Kandili özel programı, saat 20.30’da İngilizce anlatım ve Türkçe alt yazılı Müjdelenen Müjdeci klibiyle başladı. Denizli Ulu Camii Müezzini Ahmet Sarıkaya’nın Kur’ân-ı Kerîm tilavetinin devamında Peygamberimizin müjdelendiği ayeti kerimelerin meali aktarıldı.

Sunucu Yunus Asım Aksoy’un anlatım ve Naat-ı Şerif sunumuyla devam eden programda Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat Aşık’ın, Peygamber Efendimiz’in müjdelenmesi ve müjdelediklerinden bahseden  konuşmasının sonunda “el-Beşir” Belgeseli yer aldı.

Geceye özel seçilen hikâye, naat-ı şerif ve şiirlerle devam eden programda konuya uygun Kum Gösteri Sanatı izleyicilerin beğenisine sunuldu. Daha sonra sahne alan sanatçı Ziya Uğur gecenin konseptine uygun ilahilerinden oluşan konseriyle sona erdi.

Belgesel film ve kum gösteri sanatı bölümleri ile Peygamber âşıkları unutamayacakları bir gece yaşarken; MEVLİD 1432 el-Beşir(s.a.v) programı,  Denizli ART TV kanalından canlı olarak yayınlandı.

GÜLÇEV yetkilileri, 2012-1433 yılı Kutlu Doğum programında ise Peygamber Efendimizin es-Sadık (sav) vasfının gündeme getirileceğini açıkladı.