Türkiye'deki 2012 Çin Kültür Yılı etkinlikleri dolayısıyla Denizli'de, ''Guizhou Halk Kültürü Sergisi'' açıldı. Turhan Bahadır Sergi Sarayı’nda Türk-Çin Kadınları Dostluk ve Kültür Derneği'nce düzenlenen serginin açılışına AK Parti Milletvekili Nurcan Dalbudak, Çin'in Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Hua You, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit, Türk-Çin Kadınları Dostluk ve Kültür Derneği Başkanı Tan Ataç, Çin Halk Cumhuriyeti Gueco Kültür Derneği Başkanı Wu Jian Jing ile çok sayıda Çin ve Türk davetli katıldı.

Başkan Zolan, açılışta yaptığı konuşmada dünyada birçok medeniyet ve renkler bulunduğunu, esas olanın bu renkleri yan yana koyup birlikte güzelliği ve zenginliği arttırabilmek olduğunu ifade etti. AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Akşit de serginin daha önce Malatya ve Ankara’da açıldığını belirterek, “Denizli’yi de bizler istedik. Amacımız, misafirlerimizin ülkemizi daha iyi tanıması. Denizli, her bakımdan çok başarılı çalışma yürütüyor. Çin ve Türk halkları, tarih boyunca hep birarada olmuş. Kültürleri çok derinlere dayanan iki toplum. Dünya üzerinde tarihi bu kadar uzun geçmişe dayanan fazla ülke yok. Bu nedenle kültürlerimizi paylaşmamız, birlikteliklerimiz çok önemlidir.” dedi.

Büyükelçi Müsteşarı Yu ise halklar arasındaki dostluk ve ilişkilerin, ülkeler arasındaki ilişkiler için çok önemli olduğunu söyledi. Dernek Başkanı Jing de, “Denizli’de sıcak karşılandık. Türkiye ve Denizli halkına, dostça duygularından dolayı teşekkür ettik. Denizli'de dolaşırken Çin’e özgü alışveriş yerlerini de gördük. Sergimize katkı yapan ve sıcak ilgi gösteren herkese teşekkür ederiz.” diye konuştu.

Yarın da açık olacak sergide, Çin’in kültür değerlerini yansıtan çeşitli eserler yer alıyor.