Göcek’ten başlayıp Marmaris Atatürk Meydanı’nda son bulan yarışta Andrei Greipel, 3 saat 38 dakika 47 saniye birinci olurken, Argos Shimano takımından Niklas Arndt ikinci, Blanco Pro Cycling’den Moreno Hofland, yarışı üçüncü tamamladı. Torku Şekerspor adına yarışan Mustafa Sayar genel klasmanda 3.’lüğünü korudu.

Dereceye girenler madalyalarını Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, Marmaris Kaymakamı Ali Galip Saral elinden aldı.

Bu arada Turkuaz mayoyu Europcar’dan Berhane Natnael giyerken, beyaz mayo Ahmet Örken, yeşil mayo Andrei Greipel’in oldu.

YİNE KAZA

Öte yandan 185 yarışmacının start aldığı yarışın Göcek rampası parkurunda meydana gelen Olivier Kaisen ile Clement Koretzky yaralandı. Kazada Olivier Kaisen’in bacaklarında yaralanmalar olduğu, Clement Koretzky’nin ise sol köprücük kemiğinin kırıldığı bildirildi.

GREİPEL: TAKIM ARKADAŞLARIMA TEŞEKKÜR EDİYORUM


Etap birincisi Andrei Greipel, ödül töreninin ardından düzenlenen basın toplantısında takım arkadaşlarına teşekkür etti. Greipel, “Müthiş bir çekişme vardı. Bana her türlü desteği veren takım arkadaşlarımı kutluyorum.” dedi.

“Türkiye beni, ben de Türkiye’yi çok iyi tanıyorum.” diyen Greipel, “Müthiş bir çekişme vardı. Bana her türlü desteği veren takım arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ayrıca üç gün önce Babaannemi kaybetmiştim. Ailem bu yarışa devam etmemi istedi. Ben de Türkiye’de kalıp yarışı sürdürmeye karar verdim. Bu başarımı ona armağan ediyorum.” şeklinde konuştu.

Greipel yarış hayatının 102’inci Türkiye Tur’unda ise 8’inci zaferini elde etmiş oldu.

49. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU FRANSA’DA L’EQUİPE’E HABER OLDU

Bu arada 49. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'na, Fransızların dünyaca ünlü ve en yüksek trajlı spor gazetesi L’equipe'in bugünkü sayısında geniş yer ayırdı.

Manşetten Antalya - Elmalı etabının birincisi Berhane Natnael’in finiş çizgisini geçiş anını resmeden bir fotoğrafı kullanan gazete, turdan da övgüyle bahsetti.