Servergazi Türbesi altındaki mesirelik alanda gerçekleşen yemeğe Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan katıldı. Başkan Zolan, hayır yemeğine katılanların tek tek masasını gezerek 7’den 70’e herkesle sohbet etti.
Bu arada Başkan Zolan’a ilgi bir hayli fazlaydı. Birçok aile Başkan Zolan’a çeşitli ikramlarda bulunup aile fotoğrafı çektirdi. Başkan Zolan da, hiç kimseyi kırmayıp herkesin gönlünü alarak fotoğraf çektirip ikramladan tattı.
Servergazi Kültür Derneği Başkanı Yakup Kocalar, geleneksel Arık Hayrı hakkında bilgi verdi. Hayrın Kutlu Doğum ve Servergazi’yi anma etkinlikeri kapsamında düzenlendiğini kaydeden Dernek Başkanı Kocalar, ‘Burada, 500 yıl öncesine dayanan kültürümüzü yaşatıyoruz. Her yıl Mayıs ayının ilk haftası hayır verilir. Bizler aralıksız hayrı sürdüreceğiz’ dedi.
Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan da, ‘Servergazi büyüğümüzün manevi huzurunda 500 yıllık bir gelenek sürdürülüyor. Arık Hayrı'nda sizlerle birlikte olmaktan son derece mutluyuz. Emeği geçenlerden, dua edenden Allah razı olsun. Bizler sizlerle beraber bu geleneklerimizi yaşatmak adına hep birlikte yürümeye devam edeceğiz. İşte bizi biz yapan değerlerimiz bunlardır. Eğer bizi biz yapan değerlerimize sahip çıkmazsak, bu değerlerimizden ayrılırsak biz olmaktan çıkarız. Geçmişte atalarımızdan gelen değerlerimize ilelebet sahip çıkmaya devam edeceğiz. Yaşlımıza, çocuğumuza, engellimize ve hastamıza sahip çıkarak bu sayede daha ileri yürüyeceğiz. Katkı sağlayan herkesten ve buraya gelerek hayra destek olan sizleren Allah razı olsun’ dedi.
   Daha sonra Başkan Zolan, geçmişte Servergazi Belediye Başkanlığı yapan Nihat Yeniyol ve Yeşilköy Spor Başkanı Özkan Arslan ile 3 dönem mahalle muhtarlığı yapan Hasan Hüseyin Kalar’a plaket verildi.
   Bu arada Arık Hayrı gün boyu devam etti.