Aydın'ın Kuşadası Belediyesi’nin, kardeş şehirleriyle ilişkilerini ve işbirliğini geliştirmek ve dostluğu pekiştirmek amacıyla düzenlediği Açılış töreni, İnönü Bulvarı'ndaki belediye hizmet binasının önünde düzenlendi.

Gürcistan’ın Batum şehrinin onur konuğu olduğu üç günlük festivalde, çeşitli ülkelerin ekipleri gösteriler yapacak, tanıtım stantları açacak ve mahalli yemekler tadılacak. Burcu Güneş, Gürcü sanatçı Sofia Nizharadze, Düş Gezginleri ve Evrim Demirel Ensemble Caz grupları ücretsiz halk konserleri verecek. Kuşadası’nın yanısıra kardeş şehirleri Gürcistan, Gorçe Petrov-Makedonya, Bihaç-Bosna Hersek, Prizren-Kosova, Sinaia-Romanya, Monterey-ABD, Creil-Fransa ve Samos-Yunanistan ile Türkiye'den Yalova Karabağlar'ın katılacağı festivalin etkinlikleri Atatürk Meydanı, İsmail Cem Barış ve Dostluk Meydanı, İbramaki Sanat Galerisi ve Çalıkuşu Kültürevi’nde düzenlenecek.

Açılış töreninde konuşan Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün, ”Geleneksel hale getirmeyi hedeflediğimiz festivalimizde, üç gün boyunca yedi ülkeden yedi kardeş şehrimizi misafir edeceğiz. Amacımız, kardeş şehirlerimizle ilişkilerimizi geliştirmek, karşılıklı kültürel alışverişte bulunmak ve dostluklarımızı pekiştirmek. Bu anlamlı ve önemli festivale tüm hemşehrilerimizi ve ilçemizde tatilde bulunan yerli ve yabancı konuklarımızı davet ediyorum.“ dedi.