Alternatifbank (A Bank), Boğaziçi Üniversitesi, Denizli Ticaret Odası (DTO) ve BASİAD işbirliğinde düzenlenen, “Denizli’deki KOBİ’ler için KOBİ Yönetimi Sertifika Programı” çerçevesinde seminere katılanlara sertifikaları dağıtıldı.

  Törene, Vali Yavuz Erkmen, A Bank Genel Müdürü Hamit Aydoğan, DTO Başkanı Necdet Özer, BASİAD Başkan Yardımcısı Selim Kasapoğlu ve davetliler katıldı.
 
  BASİAD Başkan Yardımcısı Selim Kasapoğlu, düzenlenen eğitimin oldukça önemli olduğunu söyleyerek, seminerin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

  DTO Başkanı Necdet Özer, Denizli Ticaret Odası olarak bugüne kadar, doğrudan yada dolaylı olarak eğitim alanında yapılan bütün faaliyetlere destek olduklarını söyleyerek, “Bunu bazen eğitim kurumu yaptırarak, bazen verdiğimiz burslarla, ödüllendirme çalışmalarıyla, bilgi yarışmaları ve çeşitli sponsorluklar şeklinde gerçekleştirerek yürüttük. Asli görevlerimizin yanında, sosyal sorumluluğun bir gereği olarak gördüğümüz eğitim faaliyetlerine bundan sonra da desteklemeye devam edeceğiz. İşte bugün sertifika töreninde birlikte olduğumuz, “Kobi Yönetimi Sertifika Programı” çalışması da bunlardan biridir” dedi. Özer ayrıca, bu yıl içerisinde turizm sektöründe hizmet verenlere yönelik “Turizm Elçileri” adı altında bir eğitim daha gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.

 A Bank Genel Müdürü Hamit Aydoğan da, seminerin Denizli’den önce Eskişehir ve Trabzon illerinde düzenlendiğini ve 15 ilde daha düzenleneceğini söyleyerek, Denizli’de 147 katılımcının sertifika alacağını belirtti.

  Vali Yavuz Erkmen ise, Denizli’nin sanayisi ve diğer sektörleri ile Türkiye’de ileri olan bir konumda olduğunu vurgulayarak, Denizli’nin yaşanan ekonomik krizden en erken çıkan il olduğunu söyledi. Şu anda istihdam ve ihracat rakamlarında kriz öncesi rakamların üzerine çıkıldığına dikkat çeken Vali Erkmen, bunun da Denizlili sanayicinin müteşebbisliğini ve çalışkanlığını gösterdiğini söyledi. El birliği ile daha üst seviyelere çıkılabileceğini sözlerine ekleyen Vali Erkmen, düzenlenen seminerin yararının görüleceğine inandığını dile getirdi.

   A Bank Hazineden sorumlu Başkan Yardımcısı Murat Özer de, 2.5 yıl içinde yaşanan ekonomik olaylar ve gelecekte yaşanması beklenen ekonomik gelişmeler hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

  Konuşmaların ardından seminere katılan katılımcılara sertifikaları Vali Yavuz Erkmen ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.


  08 Ekim-14 Kasım 2010 tarihinde, Denizli Ticaret Odası’nda 269 KOBİ temsilcisinin iştirakiyle toplam 8 hafta boyunca, 80 saat olarak, 12 ayrı konu başlığı altında sürdürülen seminerde katılımcılara, “Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi” eğitim uzmanları tarafından eğitimler verildi. Yapılan sınav sonucunda 147 katılımcı sertifika almaya hak kazandı.