Denizlili Esma, Türkiye şampiyonu olarak Milli Takıma dahil oldu Denizlili Esma, Türkiye şampiyonu olarak Milli Takıma dahil oldu

Namaz kılmak isteyen kimse evvela kıble istikametine yönelmesi gereklidir. Kıble yönünü bilmeyen kişinin öncelikle çevresinden kıblenin neresi olduğunu sorup araştırması icap etmektedir. Şayet etrafında kıbleyi öğrenebileceği güvenilir bir kimse bulamaz veya böyle bir imkan bulunmuyorsa, araştırma yapması gerekmektedir. Araştırmaları neticesinde kıble yönü olduğuna kanaat getirdiği istikamete doğru namazını eda eder. Kanaati doğrultusunda namazını eda ettiği yönün kıble olmadığı namazdan sonra ortaya çıksa dahi o namazın iadesine gerek yoktur. Fakat, imkan dahilinde olmasına karşın, araştırma yapmaksızın yanlış yöne doğru namaz kılmış ise, namazın iade edilmesi gerekir.

Kıble yönünü bilmediğimiz bir beldede kıble istikametini pratik ve hızlıca belirlemek için ne yapmalıyız? Evet ilk olarak mescit arayışımızın ardından çevremizdekilerden kıble yönünü öğrenmeye çalışırız. Fakat bunun da mümkün olmadığı yerlerde kıble yönümüzü nasıl bulacağız? İşte bu durumda global kıble bulma servisleri devreye girecektir. Arapça alt yapısı ile hizmet veren Al-Qibla servisini kullanmanızı önermekteyiz. Online haritalar ile kıble yönü hattınızı hızlı ve pratik şekilde öğrenmenin konforunu yaşamak için اتجاه القبلة kıble bulma servisine giriş yapınız. Yalnız siteye giriş yapmadan evvel mutlaka cep telefonunuzun konum özelliğini aktif etmeyi ihmal etmeyiniz. Birkaç saniye içerisinde online harita üzerinden bulunduğunuz yer bulunacak; konumunuz ile Kabe arasına çekilen kıble yönü hattı ile kıble yönünüzü kolayca belirleyebileceksiniz. Etraftaki ev, sokak ve diğer karinelerden hareketle kıble yönünüzü bu verilen hat üzerinden belirleyebilirsiniz.

Kıble yönünü en eski yön tayin yöntemi olan pusula ile bulmak isterseniz de yine aynı Al-Qibla servisini kullanabilirsiniz. Pusula ile kıbleyi tayin için bulunduğunuz konumun kıble derecesine ihtiyaç duyarsınız. İşte bu veriyi yine aynı servisten elde edebilirisiniz. Cep telefonunuzun konum servisi aktif iken yine https://www.al-qibla.net adresine giriş yaparak bulunduğunuz yerin pusula için kıble derecesini öğrenebilirsiniz. Buradan aldığınız kıble açısını pusulaya usulünce uyguladığınızda da kıble yönünüzü hassas bir şekilde belirlemiş olacaksınız.