GETİAD’ın dün düzenlemiş olduğu ve Prof.Dr.Doğu Ergil’in konuşmacı olarak katıldığı “Evrensel Barışa Doğru Gönüllüler Hareketi” programına katılarak, Türk halkoyunları, Türkçe şiir ve şarkı dallarında hünerlerini sergileyen Kenya Nairobi Işık Koleji üçüncü sınıf öğrencileri, Denizli’deki temasları kapsamında Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin’i de ziyaret ettiler.

   
    Nairobi Işık Koleji Türkçe öğretmeni Davut Erdem başkanlığında ilimize gelen ve katıldıkları programdan sonra üç gün daha ilimizde çeşitli ziyaretlerde ve inceleme gezilerinde bulunacak olan öğrenci heyeti, ilimiz hakkındaki izlenimlerini Vali Yardımcısı Ertekin’e aktardılar. Denizli’de bulunmaktan ve değişik coğrafya ve kültürleri tanıma fırsatı bulmalarından dolayı mutlu olduklarını söyleyen öğrenciler, ilimizde geçirecekleri üç gün içerisinde de Denizli’yi başta tarihi ve turistik güzellikleri olmak üzere her yönüyle tanımaya çalışacaklarını söylediler. Aldıkları eğitim konusunda da bilgi veren öğrenciler, üniversite tercihlerinin Konya Mevlana Üniversitesi olacağını dile getirdiler.

    Vali Yardımcısı Ertekin de, öğrencileri ilimizde ağırlamaktan ve konuk etmekten dolayı mutluluk duyduklarını ifade ederek, Denizli hakkında genel bilgiler verdi. Denizli’nin ülkemizin önemli sanayi, turizm ve tarım kentlerinden birisi olduğunu belirten Ertekin, “Yıllık 2,5 milyar dolar ihracatıyla, Dünya Mirası Pamukkale’siyle, yılda ağırladığı iki milyon turistle, tekstiliyle, mermeriyle ve tarımıyla Denizli ülkemizin önemli şehirlerinden birisidir. Eğitim alanındaki gelişmişliğiyle de ülkemizin önde gelen şehirlerinden birisi Denizli. Sizleri burada ağırlamaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Umarım gezip incelediğinizde ilimizin güzelliklerini daha yakından göreceksiniz” diye konuştu.

    Ziyaretin sonunda Vali Yardımcısı Ertekin, ziyaretçilere ilimizi tanıtıcı yayınlar hediye etti.