Onu sıradan bir girişimciden farklı kılan erkek egemen bir piyasada mücadeleci ve sabırlı kişiliği sayesinde ticari zekâsıyla bugünkü konumuna gelmiş olması. Tavas İlçesi’nin Kızılca Köyü’nde doğdu. Leblebi imalathanesinde çalışan anne-babanın çocuğu. Küçüklüğünden bu yana leblebi imalatında çalışıyor. Ümmü İmancı 1973 yılında leblebi imalatında çalışmaya başlamış, 1984 yılından itibaren de kendi işletmesini kurarak bugün Denizli’de leblebi imalatında söz sahibi girişimcilerden birisi.
Biz onu Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi kapsamında Hibe Almaya Hak Kazanması esnasında tanıştık ve onu çok sevdik.
Denizli İl Müdürü Sezgin Kutlu da Ümmü teyze ile yakından ilgilenerek "Ümmü teyze gerçekten enerjisi ile bizlere örnek bir hayat hikâyesi. Bakın burada bulunan vatandaşlarımız arasında duruşuyla, girişimci ruhuyla gerçekten etkileyici. Kendisine devlet olarak destek olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.” 
O gerçekten işinin ustası ve işini severek yapıyor. Leblebi İmalatının nasıl yapıldığını da kendi ağzından dinleyelim. “Öncelikle çiğ nohudu zahire pazarı, üretici veya tüccardan alıp işyerime götürüyorum. Bu nohutları sınıf sınıf ayıran ve selektör denilen makineyle eliyoruz. Böylece nohudun çöpü ve hayvan yemi olarak kullanılacak kısmı da, yine kalitesine göre sınıflandırılıyor. Ardından ısıtma makinesinde, 60’şar kiloluk nohutları 10 ile 12 dakika içinde pişiriyoruz. Sonra da kavrulan bu nohutlar çuvallara boşaltılıyor ve çuvalların içindeki nohutlar 10 gün dinlenmeye bırakılıyor ve yeniden çuval içindeki nohutlar makineye girip, yine aynı işlem ve süre tekrarlanarak kavruluyor. Ardından da başka bir makineye atılıyor ve bir teneke nohuda yavaş yavaş makinede 1600 gram su konuluyor ve nohutlar bu suyla tavlanıyor. Suyla nohutların nemlendirme işlemi bir saat sürüyor. Sonra da nemlendirilmiş olan bu nohutlar, tekerlekli tahta sandıklara boşaltılıp üstü bezlerle örtülüyor. 10 saat bu şekilde kaldıktan sonra, leblebi tavasında kabuğu soyuluyor. Leblebi eleme makinesinde ise, kırığı ve tozu elenerek yeniden sınıflandırılıyor. En son aşamada ise başka bir makinede kızartılıp leblebi haline dönüştürülüyor.”
Leblebileri kızarttıktan sonra biriktirdiklerini ve toptan leblebi ihracatı yapanlara verdiklerini belirten Ümmü İmancı, Ticaret Borsası kaydıyla fatura kestikten sonra leblebilerini sattıklarını ifade ederken “Senelerdir her işime kendim koşturuyor, tüm hesaplarımı kendim yapıyor ve kredi işlemlerimi de kendim takip ediyorum. Yanımda yevmiye usulü çalıştırdığım insanlara da istihdam sağlıyorum. Yine oda kayıtlarım yanında her türlü resmi işlemlerimi, alım satım, evrak, belge ve bankalarla olan işlemlerime de kendim koşturuyorum. Hedeflediğim projelerimi de tek tek hayata geçirmek istiyorum. Bugünde çok şükür Devletimizin Hibe Desteğini haketmiş bulunuyorum. Başta devlet büyüklerimiz olmak üzere İl Müdürümüz Sezgin Kutlu’ya ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.