Günümüzde artık birçok şey internet üzerinden yapılmakta, çocuklardan gençlere ve iş yerlerine kadar herkesin kullandığı internet bizim için ne kadar yararlı ?
Daha gelişim aşamasında olan çocuklarımızın korunaksız şekilde interneti bilinçsiz biçimde kullanmaları ileride onlarda aşılması zor durumlara yol açacaktır. Bunlardan bazıları ise az konuşan günün değerli zamanını temiz hava alarak ve arkadaşları ile sohbet etmek yerine sürekli bilgisayar karşısında oturarak zamanını olumsuz yönde kaybedecektir.

Çocukların okul öncesi ve okul sonrası dersleri dışında zamanını değerlendirebilecek birden fazla olanakları var, bunlardan bazıları ise Flash Oyun siteleridir. Elbette bu oyun sitelerinin bir ebeveyn tarafından denetlenmeli, bulunduğu sitenin çocuk açısından ona ne kazandıracağına büyüğü olarak onlar karar vermelidir.

Yararlı oyun sitesi nasıl olmalı ?
Çocuğunuz için en iyi oyun sitesine nasıl ulaşabilirsiniz, bunu bilmek çok kolay sitenin kategorisi yani ne ile alakalı bir site olduğu, içersinde bulunan oyunlar, sitede yayınlanan reklamlardan nasıl olduğunu anlama şansımız vardır.

Herkesin çok yakından bildiği üzere kısa zamanda yaygınlaşan ve herkesi etkisi altına alan sosyal medya paylaşım siteleri de zaman açısından doğru kullanılmadıkça bizleri üretkenliği az, dışarıdan bilgi alan ve yeni çıkan herşeyi bağımlı olmamızı sağlayan internette kalma süresini uzatan bireyler haline getirecektir.