Denizli Tavas ilçesi, Akyar Göleti kavşağında gerçekleşen törende,500 adet ıhlamur ve karaçam fidanı dikildi.
Tavas Orman İşletme Müdürlüğü’nün organize ettiği fidan dikim töreni, Kaymakam Dr. Osman Varol, Garnizon Komutanı Jandarma Yzb. Veysel Aksoy, Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.
Etkinlik sırasında konuşan Orman Müdürü Yusuf Büyükakçalı, “Ormanlar bir ülkenin akciğerleri ve en büyük zenginlik kaynağıdır. Kullandığımız kalem, okuduğumuz kitap, yazdığımız defter, oturduğumuz sandalye, yemek yediğimiz masa ve daha saymakla bitiremeyeceğimiz yüzlerce ihtiyacımızı ormanlardan karşılarız. Bizim için orman, hava gibi, su gibi, ekmek gibi ihtiyaç duyduğumuz doğal kaynaklardandır” dedi.
Aynı zamanda, Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol'da "Ormanlar temiz havanın suyun kaynağıdır. Tarımın sigortasıdır. Erozyonun, çölleşmenin, küresel ısınmanın panzehridir. Geleceğimizi emanet edeceğimiz genç beyinlerin gelişmesi için temiz havaya, suya ve çevreye ihtiyaç vardır. Gelin hep birlikte fidan dikelim, ormanlarımızı koruyalım’’ dedi.

Tavas Kaymakamı Dr. Osman Varol, “Her orman birer oksijen ve yağmur fabrikası gibidir. Yeşil alanlar bir ülkenin ne kadar geliştiğinin göstergesidir. Ormanlarını bilinçsizce tüketen ülkeler, sadece çölleşmekle kalmazlar, sahip oldukları en değerli şeyi ve en büyük doğal zenginliği de kaybetmiş olurlar. Ağaç dikerek yeni ormanlar oluşmasını sağlamalıyız. Ormanları korumalıyız” dedi.