Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Serinhisar Belediye Başkanı Mehmet Kobaş ile birlikte geçen 27 Mayıs'ta temeli atılan Serinhisar Parkı ve Meydanı'nda incelemede bulundu. Başkan Zolan, burada yaptığı açıklamada, Serinhisar'ın merkezde güzel bir parka ihtiyacı olduğunu belirterek, "Yaklaşık 4 ayda parkımızı tamamladık. Başladığımız gün vermiş olduğumuz sözü yerine getirdik. Parkımızın son rötuşları kaldı. Onlarda tamamlandığında hemen halkımızın kullanımına açacağız" dedi. Başkan Zolan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Serinhisarlı kardeşlerimiz, çocuklarımız ve hanım kardeşlerimiz inşallah bu parkta buluşacak. Denizli'deki parklarımızda ne varsa burada yaptığımız parkı da aynı şekilde düzenledik. Serinhisar'da güzel bir yatırımı inşa etmiş olduk."

Park Serinhisar'a yakıştı

Park alanının bulunduğu meydanın mülkiyet anlamında sorunu olduğunu anlatan Başkan Zolan, "Serinhisar Belediye Başkanımızın olağan üstü gayreti ile bu sorun çözüldü. Eski belediye binasını yıkarak arkada meydanla buluşturduk. Güzel bir peyzaj çalışması ve güzel bir mimari çalışmayla birlikte Serinhisar'ımızı güzel bir parkla buluşturduk. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. İnşallah Serinhisarlı hemşerilerimiz burada yaz-kış büyük bir keyif içerisinde zaman geçirirler" diye konuştu. Parkın Serinhisar'a yakıştığına dikkati çeken Başkan Zolan, "İnşallah kazasız belasız tüm güzelliklerle hizmet vermesini temenni ediyorum. 3-4 gün sonrada açılışını hep birlikte gerçekleştiririz. Şimdiden parkımızın halkımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

5600 metrekare alana kuruldu

Toplamda 5600 metrekare alan üzerine kurulan ve içerisinde çocuk oyun alanları, pergole, oturma grupları, 100 kişilik amfi ve otoparkın hizmet vereceği Serinhisar Parkı ve Meydanı'nın temeli geçen 27 Mayıs'ta Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin de katıldığı görkemli bir törenle atılmıştı.