AB ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen IPARD Programı kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından “LEADER Tedbiri Farkındalık Yaratma ve Yerel Halkı Harekete Geçirme Teknik Destek Projesi”nin ilimizde uygulanacağı iki ilçe Buldan ve Çameli olmuştur.

30 yılı aşkın süredir Avrupa Birliği ülkelerinde uygulanan LEADER yaklaşımı, sorunların masa başında tespit ve çözümünden ziyade yerel aktörlerin kalkınma sürecine dahil olmasını sağlayarak oluşturulan Yerel Kalkınma Stratejilerinin desteklemesi ile kırsal alanın sorunlarının çözümüne katkıda bulunacak.

Projelerin hayata geçirilmesi neticesinde bölge insanının sosyolojik ve ekonomik açıdan yaşam kalitesinin arttırılması hedeflenen program birden fazla projenin peş peşe uygulanmasından oluşuyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından, uygulanacak proje çerçevesinde kamu kurumları, meslek kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları arasında koordineyi sağlamak, Yerel Eylem Grubunu oluşturmak amacıyla görevlendirilen AB Yerel Kalkınma Uzmanı Koray Kaya başkanlığında Buldan Kaymakam vekili Adem Küçük, Belediye Başkanı Mustafa Gülbay,  Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Özgür Akkan ile sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katıldığı basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda proje çerçevesinde yapılması gerekenler ve bundan sonra izlenecek strateji hakkında açıklamalar yapıldı. 1.3 Milyon Euro’luk bu projenin Buldan ve çevresinde çok büyük değişiklikler gerçekleşmesine, yerel halkın ekonomik ve sosyolojik açıdan kalkınmasına katkı sağlayacağı anlatıldı.

Toplantıda ayrı ayrı konuşan Buldan Kaymakam Vekili Adem Küçük ve Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, “bu proje çerçevesinde Buldan’ın seçilmesi büyük bir kazançtır. Buldan’ın başına devlet kuşu konmuştur” değerlendirmesinde bulunarak, “2020 yılına kadar uygulanacak bu proje ile Buldan büyük kazanımlar elde edecektir” dediler.