Okulların yaz tatiline girmesi ve havaların ısınmasıyla trafik kazaları da arttı. Cumartesi ve Pazar günü yurt genelindeki kazaların bilançosu ağır oldu. Hafta sonu yurt genelinde meydana gelen trafik kazalarında 44 kişi hayatını kaybetti, 162 kişi de yaralandı. Cumartesi ve Pazar günleri meydana gelen trafik kazaları ;

19 HAZİran 2010 (CUMARTESİ)

BABA VE OĞLU KAZADA ÖLDÜ

Osmaniye'de, otomobilin buğday yüklü sepetli motosiklete çarpması sonucu meydana gelen kazada 44 yaşındaki Ertuğrul Timi ile oğlu 17 yaşındaki Sezgin Timi öldü, Timi'nin diğer oğlu 22 yaşındaki Kazım Timi de yaralandı.

LİSELİ, BABASININ ARABASIYLA KAZA YAPTI: 4 YARALI

Denizli'nin Acıpayam İlçesi'nde lise öğrencisi 17 yaşındaki Mustafa Daşıkan, babasının otomobiliyle köprü korkuluklarına çarptı. Kazada, biri ağır 4 kişi yaralandı.

FRENİ PATLAYAN KAMYONET DEREYE UÇTU

Maltepe'de, yokuşta freni patlayan kamyonet, Çamaşırcı deresine uçtu. Kamyonet sürücüsü Nurettin Sertbaş (37) ile Erkan Altunbaş (39) hayatını kaybetti.

MİNİBÜS UÇURUMA YUVARLANDI: 7 ÖLÜ, 3 YARALI

Karabük'te, hızlı girdiği virajı alamayarak yaklaşık 100 metrelik uçuruma yuvarlanan minibüsteki 7 kişi öldü, 3 kişi ise yaralandı.

OTOBÜS TIR'A ÇARPTI: 23 YARALI

Bolu'da, otobüsün TIR'a arkadan çarpması sonucu meydana gelen kazada, 23 kişi yaralandı.

TRAFİK IŞIKLARINDA ÖLÜMLÜ KAZA

Fatih'te, Atatürk Havalimanı'na turist götüren özel minibüs, Sultanahmet'e dönen otobüse çarptı. Kazada 1 kadın turist ölürken, 5 kişi de çeşitli yerlerinden yaralandı.

BİTLİS'TE KAZA: 6 ÖLÜ, 45 YARALI

Bitlis'in Ahlat İlçesi'nde İran otobüsünün bariyerlere çarparak devrilmesi sonucu ilk belirlemelere göre 6 kişi öldü, 45 kişi yaralandı.

Amasya'DA KAZA: 1 ÖLÜ, 10 YARALI

Amasya'nın Merzifon İlçesi'nde minibüsün şarampole devrilmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında bir kişi öldü, 10 kişi de yaralandı.

SİİRT'TE YOLCU MİNÜBÜSÜ ŞARAMPOLE YUVARLANDI: 2 ÖLÜ, 3 YARALI

Siirt'in Pervari İlçesi'nde şarampole yuvarlanan minibüsteki 2 kişi öldü, 3 kişi de yaralandı.

ACIPAYAM'DA KAZA: 4 YARALI

Denizli'nin Acıpayam İlçesi'nde ehliyetsiz sürücü M.D. yönetimindeki otomobilin köprü korkuluklarına çarpması sonucu meydana gelen kazada 4 kişi yaralandı. Babasına ait arabayla gezmeye çıkan M.D. ve arkadaşları faciadan kıl payı kurtuldu.

TIR, İNŞAAT İŞÇİLERİNİ TAŞIYAN MİNİBÜSE ÇARPTI: 1 ÖLÜ, 4 YARALI

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde TIR'ın inşaatlarda çalışan işçileri taşıyan minibüse çarpması sonucu 1 kişi öldü, 4 işçi ağır yaralandı.

KAMYON ŞOFÖRÜ GEÇİRDİĞİ 5'İNCİ KAZADA ÖLDÜ

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde kereste yüklü kamyonunu akaryakıt istasyonuna park edip, kendisini bekleyen çalıştığı firmanın İşletme Müdürü'nden yol parası almak için caddenin karşı tarafına geçmek isteyen 47 yaşındaki Yaşar Kibar, TIRın çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Kibar'ın daha önce geçirdiği 4 kazada ölümden döndüğü belirtildi.

OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI YAŞLI KADIN ÖLDÜ

Çanakkale'de, yolun karşısına geçerken otomobilin çarptığı 71 yaşındaki Cevriye Tezcan yaşamını yitirdi.

DÜĞÜN DÖNÜŞÜ KAZA: 3 ÖLÜ, 2 YARALI

Malatya'da yolcu otobüsü ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 3 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

EVDEN KAÇTI, OTOSTOP YAPTIĞI OTOYOLDA ÖLDÜ

Adana'nın Ceyhan İlçesi'nde meydana gelen trafik kazasında, evden kaçtığı belirlenen 14 yaşındaki Mikail Albayrak yaşamını yitirdi, arkadaşı 13 yaşındaki Yücel Yerlikaya da ağır yaralandı.

DURAN MİNİBÜSÜN AÇILAN KAPISI DÜŞÜRDÜ, BAŞKA BİR MİNİBÜS ÇARPIP ÖLDÜRDÜ

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde motosikletle giden baba- oğul, önlerinde park eden minibüsün açılan kapısına çarpınca yere yuvarlandı. Ayağa kalkmaya çalışan 14 yaşındaki Fatih Dostabakan'a, bu kez arkadan gelen bir başka minibüs hızla çarpıp kaçtı. Hastaneye götürülen Fatih Dostabakan kurtarılamadı.

20 HAZİran 2010 (PAZAR)

İZMİR'DE KAZA; 3 ÖLÜ, 1 YARALI

İzmir Bayraklı'da kontrolden çıkıp bariyerlere çarptıktan sonra, yağmur yağmur suyu kanalına devrelip aydınlatma direğine çarpan minibüsteki 3 kişi öldü, 1 kişi yaralandı. Kazayı haber alıp olay yerine gelen ölenlerin yakınları, sinir krizi geçirdi.

ÇARPTIĞI MOTOSİKLETİN SÜRÜCÜSÜNÜ KASKI DA KURTARAMADI

Bursa'da, 25 yaşındaki Mehmet Güneş, arkadaşlarıyla birlikte alkol aldıktan sonra direksiyonuna geçip aşırı hız yaptığı otomobille, önce 30 yaşındaki Koray Tüfekçi'nin kullandığı motosiklete ardından da 29 yaşındaki Sertaç Korkmaz'ın kullandığı otomobile çarptı. Kazada otomobil sürücüsü Korkmaz yaralanırken motosiklet sürücüsü Koray Tüfekçi öldü.

LPG'Lİ OTOMOBİL TIR'LA ÇARPIŞTI: 4 ÖLÜ, 1 YARALI

Kocaeli 'nin Karamürsel İlçesi'nde E-130 karayolu üzerinde gece meydana gelen trafik kazasında TIR'la çarpıştıktan sonra alev alan LPG'li otomobilde bulunan 4 kişi yanarak can verdi, bir kişi ise ağır yaralı kurtuldu.

YOLCU OTOBÜSÜ DEVRİLDİ: 10 YARALI

Samsun'da, sürücüsünün direksiyon kontrolünü kaybettiği yolcu otobüsü yoldan çıkıp şarampole devrildi. Kazada, otobüsteki 10 kişi yaralandı.

BİTLİS'TE KAZA: 18 YARALI

Bitlis'in Tatvan İlçesi'nde meydana gelen trafik kazasında 18 kişi yaralandı.

TREN KAMYONA ÇARPTI: 1 ÖLÜ

Erzincan'ın İliç ilçesinde yolcu treninin çarpıp sürüklediği kamyon şoförü Bahattin Aktın öldü.

İKİ OTOMOBİL ÇARPIŞTI: 1 ÖLÜ, 5 YARALI

Aydın'ın Didim İlçesi'nde iki otomobilin çarpışması sonucu 1 kişi öldü, 5 kişi de yaralandı.

MİNİBÜSLE OTOMOBİL ÇARPIŞTI: 2 ÖLÜ, 4 YARALI

Aydın'ın Didim İlıesi'nde minibüs ile otomobilin çarpışması sonucu 2 kişi Üldş, 4 kişi de yaralandı.

OTOMOBİL İLE OTOBÜS ÇARPIŞTI: 3 ÖLÜ, 9 YARALI

Isparta'nın Şarkikaraağaç İlçesi'nde şerit ihlali yapan otomobil, otobüsle çarpıştı. Kazada, yıllık izinden dönen Uzman Çavuş Teyfik Tekeli ile eşi Tennzile ve bir yakınları yaşamını yitirdi, 9 kişi yaralandı.