Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin isminin verildiği ve Ege'nin en büyüğü olacak kongre ve kültür merkezinin inşaatında incelemelerde bulundu.
Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi inşaat alanını gezen ve çalışmalar hakkında bilgi alan Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, "Pek çok alanda olduğu gibi kültür ve sanat alanında da Denizli'yi bölgenin en güçlü şehri haline getirmek istiyoruz. Bu hedefe ulaşmak için attığımız en büyük adım ise Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi olacak" dedi.
Denizli Belediyesi’nin altyapı ve üstyapı projelerinden, çevre projelerine toplumun farklı kesimlerini içine alan sosyal projelere kadar birçok konuda ilklere imza attığını ve Türkiye'de adından en çok söz ettiren belediye olduğunu dile getiren Başkan Zolan, "Denizli her alanda altyapısı, üst yapısı, köprülü kavşaklar, parklar, spor alanları, pazar yerleriyle gerçekten modern bir şehir haline geldi. Yine aynı şekilde kültür ve sanat alanında da aynı noktaya gelmesi gerekiyordu. Bununla ilgili yaklaşık 3 yıl önce başlatmış olduğumuz çalışmalarımız artık inşaata dönüştü. İnşaatımız hızlı bir şekilde ilerliyor. Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi Ege Bölgesi'nin de en büyük ve en güzel kültür merkezi olacak. Burada 500 bin ve 2 bin kişilik salonlar olacak. Bunların yanı sıra planetaryum diye adlandırılan gezegen evi olacak. Çocuklarımız artık uzay derslerini, gezegenleri bu yapının içerisinde izleyebilecekler ve öğrenecekler. Yaklaşık 550 araçlık bir otoparkın yer aldığı merkezde çok amaçlı salonlarımız olacak. Aynı anda birden fazla büyük etkinliğin yapılabileceği kongre ve kültür merkezimiz sosyal, kültürel ve sanatsal aktivitelerin ilk adresi olacak" dedi.