Denizli’nin Honaz ilçesine bağlı Kocabaş Mahallesi’nde kaçarak evlendiği eşi cezaevine giren ve iki çocuğundan biri kalp hastası olan 21 yaşındaki Havva Şen’in hayatı tam bir drama dönüştü. 
Denizli’nin Honaz ilçesine bağlı Kocabaş Mahallesi’nde bir ekmek fırınında çalışan Giresunlu 25 yaşındaki Celal Şen’le 2008 yılında tanışan ve o tarihte 15 yaşında olan Havva Şen sevdiği adamla kaçtı. Eşini çok sevdiği için kaçtıklarını, yaşının küçük olmasından dolayı ailesinin şikayetçi olduğunu belirten genç kadın, şikayet üzerine eşinin 2008 yılında 9 ay cezaevinde yattığını söyledi. Kaçtıktan sonra eşinin Giresun’da yaşayan ailesinin yanına gittiklerini belirten genç kadın, “Ailem yaşımın küçük olmasından dolayı kayıp ihbarında bulunmuş ve şikayetçi olmuş. Bu durumu öğrenen eşimin ailesi de benim aileme durumu bildirdi. Ailelerin anlaşmasıyla evlenme kararı aldık. Denizli’ye dönerken yolda yakalandık ve eşim küçük yaşta kız kaçırmaktan 9 ay cezaevinde yattı” dedi.

9 YIL 2 AY HAPİS CEZASI
Ailelerin aracı olmasıyla eşinin 9 ay sonra cezaevinden çıktığını ve evlenmek şartıyla serbest bırakıldığı belirten Şen, “Eşim cezaevinden çıktıktan sonra Kocabaş’a gelerek Kocabaş Belediyesi’ne evlenmek için müracaat ettik. Ancak mahkeme devam ettiği için hemen nikahımız kıyılmadı. Yaklaşık 3 yıl sonra müracaatımız değerlendirildi ve 2011 yılında resmi nikahımız kıyıldı. Biz resmi olarak evlenmiştik ancak daha önce açılan dava devam ediyormuş. Bizim bundan hiç haberimiz olmadı. Giresun Ağır Ceza Mahkemesi tarafından açılan kamu davasında, eşime çocuk istismarı ve hürriyetten yoksun kılma suçundan 9 yıl 2 ay hapis cezası verildi. Bu cezadan da haberimiz olmadı. Ardından eşim 2014 yılının Kasım ayında Serinhisar ilçesinde gözaltına alınarak tutuklandı ve cezaevine konuldu” dedi.

HASRET KALP HASTASI
Eşinin tutuklanmasının ardından hayatlarının karardığını ve iki çocuğu ile birlikte ortada kaldığını belirten genç kadın, “Eşimin cezaevine girmesiyle birlikte iki çocuğum ile birlikte yalnız kaldık. 5 yaşındaki kızım Hasret kalp hastası. Kızımın tedavi olması gerekiyor. Yapılan kontrollerde kızımın kalbinin delik olduğu ve kalp damarlarında da genişleme olduğu ortaya çıktı. Eşimin olmamasından dolayı çocuğumun tedavisini de yaptıramıyorum” dedi.

‘EŞİM SERBEST BIRAKILSIN’
5 aylık kalp hastası kızı Hasret ve 6 aylık oğlu Cesur Kadir ile birlikte annesinin evinde yaşam mücadelesi verdiklerini ve Honaz Kaymakamlığı’nın yardımlarıyla ayakta durmaya çalıştıklarını belirten çaresiz kadın, ‘’Benim tek istediğim evliliğimiz yüzünden cezaevine giren eşimin serbest bırakılması. Şu anda eşim olmadığı için çocuklarımla ortada kaldık. Devlet büyüklerimden eşimin serbest bırakılmasını istiyorum” dedi.