Hüseyin Gürlesin kahvaltı sonrası yaptığı basın açıklaması öncesi Bağbaşında projesi hazırlanmış olan Kayıhan Kültür Sanat Merkezi hakkında bilgi verdi.

Hüseyin Gürlesin; “ 13 aylık bir belediye olmamıza rağmen Pamukkale’ye birçok kazanımlarımız oldu. Ama bu projemiz iddia ediyorum ‘dört dörtlük bir projedir’. Belediyemiz ve Belediye Meclis üyeleri tarafından onaylanmış bir projedir. Birçok proje örneği sunuldu ama bu proje bizlerin Denizli’mize kazandırılması gerektiği kanaatinde oldu. Bu proje sadece Bağbaşı, Kayıhan, Zeytinköy ve çevresi için değil tüm Denizli’miz ve ilçelerinin faydalanabileceği bir projedir.”dedi.
Kültür Sanat Merkez’inin 12913 m2 açık alanı, yaklaşık 26 bin m2 kapalı alana sahip olduğunu söyleyen Gürlesin, yeni Türkiye’de yeni bir belediye olarak, gönül rahatlığı ile söylüyorum en iddialı bir proje olduğunu söyledi.


KÜLTÜR SANAT MERKEZİNDE NELER OLACAK

Başkan Gürlesin; “Kültür Sanat Merkezi kar amaçlı değil tamamen halkımızın hizmetine sunulmuş bir projedir. İçerisinde başlıca, Peyzaj alanı, çok amaçlı konferans salonu, fuar ve sergi alanları, çocuk park ve spor alanları,4 adet cep sinema salonu, yürüyüş parkurları ve oturma alanlarının yanı sıra vatandaşlarımızın ihtiyacını karşılayacak yedi adet cafe tarzında dükkanlarımız olacaktır.”dedi.

ÇEVRE YAPISI VE YEŞİL ALAN

Gürlesin, proje kapsamında arsayı kendi imkanlarımızla ücretini ödeyerek aldık, hazineden veya Büyükşehirden kalan bir arsa değildir. Arsa değeri 20 Milyon olan arsayı biz 5milyon 666 bin Türk lirasına aldık. Bu projenin toplam maliyeti, bize 40-50 milyon liralık bir yatırım olacağını düşünüyoruz.
8500 m2 yeşil alanın ve peyzajın olması ve mevcut ağaçlara hiçbir şekilde zarar verilmemesi buna ilave olarak toplamda 200 ağacın yer alacağı projede, ne kadar çevreci bir belediyeciliğe sahip olduğumuzun göstergesidir”dedi.



Gürlesin; “Bütün yollarla bağlantılı ve engelsiz olan projemiz 17400 m2 alana sahiptir. Projemiz tamamlandı şimdi ihale sürecine gireceğiz, bunu da tamamladıktan sonra hedefimiz yılbaşında temelini atmayı düşünüyoruz. Eğer yılbaşında temelini atmayı başarırsak 2017’ nin sonlarında projemiz tamamlanmış ve halkımızın hizmetine sunmuş olacağız” dedi.