Servergazi Beldesi’nde 10 yıl süren belediye başkanlığı görevinin ardından beldenin kapatılması ile 5 yıllık zorunlu dinlenme dönemi geçiren Nihat Yeniyol, MHP çatısı altında Merkezefendi Belediye Başkanlığı için kolları sıvadı. 

Kendi alanında uzman ekip ile seçim ve proje çalışmalarını tamamlayan Nihat Yeniyol, “5 yıllık zorunlu nadas dönemimde dışarıdan her şeyi gözlemleme fırsatım oldu. Artık yeni destanlar yazmaya hazırım” dedi.  
Bir belediyenin kuruluş aşamasını çok iyi bildiğini ifade eden MHP Merkezefendi Belediye Başkan Adayı Nihat Yeniyol, “1999 yılında Servergazi Beldesi’nin kurulması ile kurucu belediye başkanlığı görevi bana layık görüldü. Bir belediyenin kuruluş aşamasını o dönemde tecrübe ettim. Sonrasında hayata geçirdiğimiz insan odaklı projelerle görev süremizi tamamladık. Belediye başkanlığımız döneminde Servergazi Beldemiz her anlamda Denizli’nin yükselen değeri oldu. Hala da o değerini koruyor. Ancak beldenin kapatılmasının ardından mevcut Denizli Belediyesi beldemize hizmet getirmedi. Bunu da herkes görüyor. Ne yapıldı ise bizim dönemimizde yapıldı. Servergazi Belediyesi’nde edindiğimiz tecrübeyi yeni kurulan Merkezefendi İlçe belediyesine en iyi şekilde kullanacak tek isim benim” dedi. 

Yarın yapılacak seçimlerde Merkezefendi Belediye Başkanlığı için en iddialı isimlerden birinin kendisi olduğu üzerinde duran Yeniyol, “Seçim çalışmaları kapsamında gittiğimiz her yerde vatandaşlar Servergazi Belediye Başkanlığı dönemimde yaptıklarımı, ikinci dönem belediye bakanı seçilirken yüzde 70 oy aldığım konuşuyor. Daha büyük hizmetler yapabileceğimizi çok iyi biliyorlar. Bu nedenle bana ve ekibime güven tam. Bu güven de gözlerde okunabiliyor. 30 Mart’ta sandıktan bizim çıkacağımız ve Merkezefendi İlçemizin geleceğini Milliyetçi Hareket Partisi kadrolarının şekillendireceği konuşuluyor. Ekip arkadaşlarımız ile bizlere duyulan güven ve inancı boşa çıkarmayacağımızın sözünü veriyorum. Belediye başkanlığı gibi kutsal bir makam bana nasip olursa bütün sorunlar ortak müşterekte buluşarak herkesin görüşü alınarak çözülecek ve hizmetler gerçekleşecek. Kimse merak etmesin Merkezefendi’yi marka ilçe yapacak bütün unsurlara sahibiz. Yapmanız gereken, uygulanabilir, gerçekçi projeleri liyakatli kadroların eli ile gerçekleştirmektir” dedi.