KIRIKKALE (CİHAN)- Kırıkkale Organize Sanayi Bölgesi (OSB)'nde geçen hafta çıkan yangında büyük zarar gören fabrika, yaralarını sarmaya başladı. Fabrikalarında çıkan yangında devletin ve Kırıkkale halkının kendilerini yalnız bırakmadığını dile getiren Moda Life Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tonga, “Herkes elinden geleni yaptı ve yapmaya devam ediyor. Halkımız biz yalnız bırakmadı. Bütün Kırıkkale halkına teşekkür ediyorum.” dedi.
    Fabrikalarının yanmasının işlerinde herhangi bir aksaklığa sebebiyet vermediğini belirten Tonga, geçen hafta cuma gününden itibaren OSB’deki ikinci fabrikalarında 2 vardiya halinde üretimlerine devam ettiklerini söyledi.
    İşçi çıkarmanın söz konusu olmadığını açıklayan Tonga, “Hatta önümüzde ki günlerde yeni işçi alımları yapacağız. İkinci fabrikamızı yaparken, 2014 yılı hedeflerini göz önüne alarak bu fabrikayı kurmuştuk. Bütün çalışanlarımızı 50 bin metrekarelik bu fabrikamızda iki vardiya halinde çalıştırmaya başladık. Ne üretimimizde, ne de herhangi bir konuda sıkıntımız yok.” dedi.
    Fabrikanın yeniden yapılması konusunda mühendislerin karar vereceğini söyleyen Tonga, "Yanan fabrika binasının tamamının ya da kısmen yıkılması konusundaki kararı uzman kişiler karar verecek. Yanan fabrika hakkında bir şey söylemek için çok erken.” diye konuştu.

CİHAN